Política 23/02/2016

La CUP retreu que Colau publiqués els sous dels treballadors de TMB, que titlla d'"opaca"

Albert Botran afirma que les reivindicacions dels treballadors són "totalment legítimes" perquè només pressionen per fer "millores col·lectives"

Laia Vicens
2 min
Albert Botran és el portaveu de la CUP al Parlament / ACN

BarcelonaLes reivindicacions dels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la seva forma de "pressió" a través de la vaga durant els dies del Mobile World Congress són "totalment legítimes". Així ho considera la CUP. El portaveu cupaire al Parlament, Albert Botran, ho ha argumentat, entre altres motius, assegurant que TMB és una empresa "opaca".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al Parlament, Botran ha fet una "defensa sense pal·liatius" del dret a vaga i s'ha fet seves les reivindicacions dels treballadors del metro, que ha dit que reclamen millores "col·lectives" davant la congelació salarial. Per això, Botran ha avalat la decisió dels treballadors de fer vaga per pressionar per una millora de les condicions laborals, perquè així és com "s'han conquistat" sempre els drets dels treballadors, ha dit.

Ara bé, Botran també ha justificat la vaga assegurant que TMB és una empresa "opaca i sobredimensionada" pel que fa la seva estructura directiva. "És difícil conèixer les retribucions i les funcions dels membres de la cúpula", ha lamentat Botran.

El diputat de la CUP també ha aprofitat per retreure a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la seva gestió al capdavant del conflicte amb TMB. Ha criticat que no ho hagi fet a temps –segons ha recordat els treballadors van demanar "fa mesos" una reunió amb l'Ajuntament– i que "deslegitimés" les reivindicacions dels treballadors.

En aquest punt, s'ha mostrat especialment crític perquè l'Ajuntament publiqués els sous dels treballadors del metro després del desacord entre les dues parts. "No és una mesura encertada de pressió", ha dit, i ha insistit a "posar el focus" en els sous de la cúpula directiva. Amb tot, la CUP ha instat els treballadors i l'Ajuntament a acordar la renovació del conveni tot i que ha admès que "potser anem tard".

stats