PRIMER ANY DE LEGISLATURA
Política 25/11/2013

La CUP denuncia la "dilació" en el procés independentista durant el primer any de legislatura

La formació de l'esquerra independentista fa un vídeo en què denuncia també el "col·lapse social" i la "involució econòmica i financera"

Acn
2 min

BarcelonaLa CUP ha definit aquest dilluns el primer any després de les eleccions del 25 de novembre com el de la "dilació" del procés independentista, el del "col·lapse social" i la "involució econòmica i financera". En un comunicat, David Fernández ha subratllat que el mandat popular sorgit de les eleccions "era clar: referèndum sobre la independència", però ha afegit que "sembla que el procés no ho és gaire", ja que només es veu "dilació, lentitud i inconcreció". La CUP ha presentat un vídeo amb motiu d'aquest primer any en què carrega contra el Govern i les elits per robar els "drets" a les classes populars, i crida a una vaga general perquè el poble recuperi el poder.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández ha constatat que els pressupostos són la prova que les coses continuen no igual, sinó pitjor. "El país es troba davant d'una equació perversa: o retallades o privatitzacions. Un convit del govern, com a país, a perdre o perdre. Es parla de construir un estat mentre se'l desmantella", s'ha queixat.

Comissions d'investigació ineficaces

Però és que a més, ha denunciat que les comissions d'investigació al Parlament "que havien de posar llums i taquígrafs" sobre la "mercantilització de la salut pública" o l'"estafa" de les preferents, han acabat sent "ineficaces i inútils" perquè s'han tancat "en fals".

El punt positiu, ha dit, és la prohibició de les pilotes de goma i el rebuig al 'fracking', "victòries atribuïbles a la constància perseverant dels moviments socials", ha apuntat. Tota aquesta realitat és la que denuncia la CUP en un vídeo viral en què apareixen els diputats de la formació David Fernández, Quim Arrufat i Isabel Vallet, però també Eudald Calvo, regidor d'Argentona; Jordi Navarro, edil de Girona; Xavier Safont-Tria, regidor de Mataró, i l'exregidora de Sallent Anna Gabriel.

Denúncia del "terrorisme d'estat"

La CUP denuncia el "terrorisme d'estat" amb les imatges del cas Raval, però també com les classes privilegiades prenen "els drets a les classes populars". "Ens ho estan prenent tot, és un saqueig, un atracament a mà armada", defensen. "Ens diuen que 'Espanya ens roba' quan els que ens roben són ells. Venen i malvenen el país, col·loquen la seva classe a les empreses públiques i es tapen les vergonyes", denuncia Vallet.

Per tot plegat, la CUP crida a la desobediència i a fer una vaga general que retorni el poder a les classes populars. "Mai havien robat tanta gent i amb tantes hòsties", diu David Fernández. Pel que fa al referèndum, aposten per "forçar" la Generalitat a desobeir l'estat espanyol, i lamenten que el lideratge de CiU "pengi fins on li deixi La Caixa i Espanya". La CUP assenyala Josep Antoni Duran i Lleida com un dels que posen "bastons a les rodes" al procés perquè sap que la independència implicaria "canviar-ho tot".

stats