Política 09/04/2015

La CUP estudia denunciar Trias per haver fet actes públics després de la convocatòria d'eleccions

Ha iniciat una campanya a les xarxes socials amb l'etiqueta #Triasalasopa per denunciar la presència de l'alcalde en actes inaugurals

Europa Press
1 min
La candidata de la CUP a Barcelona, Maria José Lecha, protagonitza un dels muntatges amb l'etiqueta #Triasalasopa / ARA

BarcelonaLa CUP de Barcelona està estudiant denunciar davant de la Junta Electoral l'alcalde i candidat a la reelecció, Xavier Trias, per la seva presència en diversos actes de l'Ajuntament després de la convocatòria de les eleccions municipals. En un comunicat, acusen Trias d'"instrumentalització electoral de la institució i dels fons públics" i asseguren que podria estar vulnerant la prohibició d'aquest tipus d'actes entre la publicació del decret de convocatòria de les eleccions i la seva celebració. La llei fixava que el 31 de març era l'últim dia per inaugurar noves obres o serveis públics, ja que just 55 dies abans del quart diumenge de maig es firmaven les convocatòries de les eleccions arreu de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, critiquen que hagi presentat la nova plaça de les Glòries quan falten anys per a la seva finalització i que s'hagi enderrocat un mòdul de la Model sense, diuen, el consens de veïns ni un pla sobre les obres i els futurs equipaments: "Han intentat prendre el pèl als veïns fent un forat en una paret". "Sense tenir encara resolt el trasllat dels presos se'ls ha confinat en menys espai del que tenien, en una presó que ja no complia els mínims per viure en condicions acceptables", afegeixen.

Per criticar la situació, han iniciat una campanya a la xarxa social Twitter amb l'etiqueta '#Triasalasopa' en què mostren l'alcalde en un plat de sopa i dins d'una nevera amb muntatges fotogràfics, entre altres imatges.

stats