Política 30/07/2019

La CUP descarta de moment entrar al govern de Tarragona

Els cupaires emplacen ERC i els comuns a prendre la iniciativa per entrar a l'executiu

Ara
2 min
Les dues conselleres de la CUP a Tarragona, Eva Miguel i Laia Estrada.

BarcelonaEls dos regidors de la CUP no entraran al govern de Tarragona, segons va decidir ahir al vespre la militància en assemblea. Els cupaires s'havien fixat com a data límit aquest juliol per decidir si hi entraven o no i, davant "l'actitud passiva" de les negociacions amb republicans i comuns, han optat per mantenir-se de moment al marge de l'executiu tarragoní. En l'assemblea celebrada aquest dilluns els cupaires també es van plantejar dues opcions més: trencar definitivament les negociacions o que la CUP continués marcant el ritme de les converses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP, però, ha explicat que "deixa una porta oberta" i emplaça ara el govern de la ciutat, no pas els partits, a ser qui faci una nova proposta de quin paper ha de tenir la formació anticapitalista dins l'executiu tarragoní. En aquest sentit, la CUP ha explicat que no es fixa terminis i obre, per tant, una nova fase de converses amb el govern municipal.

Els cupaires van donar suport a la investidura de Pau Ricomà (ERC), que va proclamar-se alcalde gràcies al suport de 14 regidors, set del seu partit, tres de Junts per Tarragona, dos d'En Comú Podem –que, a més, ha entrat al govern– i els dos de la CUP. El govern de Tarragona està, per ara, en minoria, amb 9 regidors dels 27 que formen al ple, però amb els 2 de la CUP evitarien una majoria alternativa.

Els cupaires han explicat que la investidura de Ricomà era "a canvi del compliment de 5 mesures estratègiques" per impulsar un govern de transformació a la ciutat i deixar enrere l'etapa de l'anterior alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC). Així, van plantejar 59 mesures programàtiques per intentar fusionar-los amb l'acord al qual van arribar ERC i ECP. Cupaires, republicans i comuns han mantingut negociacions durant els últims mesos, però, finalment, no han arribat a un acord per configurar un pacte a tres a l'executiva.

stats