Política 06/10/2018

La CUP veu la legislatura "tocada de mort" i lamenta que "dia rere dia" es faci "el que diu Llarena"

Salellas creu que Interior hauria d'haver prohibit la manifestació de Jusapol de dissabte passat

Ara
1 min
Lluc Salellas: “Investir Puigdemont és una qüestió de voluntat política”

BarcelonaDesprés de l'enèsima crisi entre JxCat i ERC, l'altra força independentista del Parlament, la CUP, veu "tocada de mort" la legislatura. Així ho ha expressat el portaveu del secretariat nacional de la formació anticapitalista, Lluc Salellas, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha lamentat el que considera "el moment més penós des que l'independentisme és majoritari", en referència a la divergència pels diputats suspesos pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Salellas ha lamentat que no s'estigui produint cap fet "interessant" més enllà del debat polític a la cambra catalana. També ha subratllat que veu difícil aprovar els pressupostos del Govern perquè "van tard" i, segons ha dit, tampoc se n'ha parlat. Fa setmanes que la CUP s'ha distanciat de l'executiu, i el diputat Carles Riera es va mostrar molt contundent durant el debat de política general a l'hora de criticar aquests primers mesos de legislatura. Salellas ha assenyalat que el Govern de JxCat i ERC no ha fet cap avenç respecte a l'autodeterminació i tampoc en temes socials.

Davant d'aquesta situació, el representant cupaire ha acusat les dues forces majoritàries de l'independentisme de "repartir-se conselleries i càrrecs d'un Govern" sense haver tancat "un full de ruta". Una circumstància que provoca que els dos partits es vegin bloquejats a l'hora d'abordar els dictats de Llarena. "El que hem vist és que dia rere dia acceptem tot el que diu Llarena i la justícia espanyola", ha lamentat.

En relació a la manifestació de dissabte passat convocada per Jusapol, que va tenir una rèplica amb una mobilització independentista que va acabar amb incidents amb els Mossos d'Esquadra, Salellas ha opinat que el departament d'Interior l'hauria d'haver prohibit.

stats