Política 10/02/2015

Arrufat acusa Mas de "defugir" responsabilitats "pròpies" del seu càrrec

El diputat de la CUP assegura que el president de la Generalitat “no té una actitud activa” a l’hora de perseguir el frau 

Núria Orriols
1 min
Quim Arrufat, a la roda de premsa al Parlament / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, de “defugir” responsabilitats pròpies del seu càrrec, en relació a la compareixença d'ahir dilluns del cap de l'executiu a la comissió d'investigació sobre frau fiscal. Segons el de la CUP, Mas també ha de respondre pel que s'hagi produït en el seu entorn, també "per negligència", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha asseverat que Mas “no té una actitud activa” a l’hora de perseguir assumptes il·lícits. Dir que no en sabia res, ha dit, “no és una actitud pròpia de l'altura de les seves responsabilitats”. I ha afegit que Mas "amaga el cap sota l'ala" esgrimint "confiança" en les persones del seu cercle més immediat.

Arrufat també ha asseverat que l’”actitud” de Mas fa “palès” que a Catalunya “es viu un règim d’impunitat” en relació als casos de corrupció. Segons Arrufat, “no es pot esgrimir que l’executiva del partit no sabia res del que feia la tresoreria", en referència al presumpte finançament irregular de CDC.

Així, ha sentenciat que “ha arribat l’hora de girar full i “fer net al país de dalt a baix”.

stats