Política 26/07/2015

La CUP celebra les primàries per triar els seus candidats per al 27-S

El 29 de juliol es farà el recompte total de la votació, a la qual estan cridades fins a 4.000 persones

Ara
2 min
Una assemblea de la CUP.

BarcelonaLa CUP-Crida Constituent, que ha decidit concórrer en solitari a les eleccions del 27-S, ha començat aquest diumenge el procés de primàries per triar qui serà l'equip que intentarà fer-se un lloc al Parlament agafant el relleu de David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet. Fins a 4.000 persones que s'han inscrit en el cens estan cridades a votar en una cinquantena de meses repartides arreu del territori. El procés continuarà amb un sistema de votació telemàtica que es durà a terme entre el 27 i 29 de juliol, quan es farà el recompte total de les votacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a 44 persones que han estat proposades per les assemblees obertes del territori concorren a les primàries. Tot el procés, així com els perfils dels aspirants, es pot consultar en una web habilitada per al procés.

En aquestes primàries, es triaran els 10 primers llocs de la candidatura per Barcelona i els 5 primers de les altres circumscripcions. Per a la demarcació de Barcelona, on hi ha 20 aspirants, la novetat és que els participants tindran dues opcions. La primera, donar suport a la proposta feta pel secretariat nacional de la CUP i l'Espai per la Ruptura. Aquesta proposta es concreta a votar un equip format pel ja anunciat Antonio Baños, periodista, activista i membre de Súmate; l'exregidora de Sallent i professora d'universitat Anna Gabriel; l'economista i pastisser Josep Manel Busqueta; la històrica activista Gabriela Serra, i l'historiador Albert Botran, i escollir per ordre de preferència els candidats per ocupar els 5 llocs següents.

L'altra opció és escollir per ordre de preferència els 10 primers noms de la llista. Entre els aspirants també hi ha l'escriptor Julià de Jòdar –que ja ha format part de diverses candidatures de la CUP la darrera dècada–; l'exregidora i exalcaldessa de Sant Pere de Ribes Anna Gabaldà; l'activista per la pau, l'antiglobalització i les finances ètiques Eulàlia Reguant –que va ser la número 4 a la llista de la CUP a Barcelona a les municipals–, o l'actual primera tinent d'alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo.

Així mateix, per Girona es pot escollir entre 9 aspirants, entre els quals hi ha l'advocat Benet Salellas o qui va ser portaveu del grup municipal de Girona la legislatura passada, Jordi Navarro. A Tarragona hi ha 8 aspirants, entre ells l'exregidora de la CUP a Valls Lurdes Quintero o qui ja va ser el cap de llista el 2012, el professor i sindicalista Jordi Martí Font. Finalment, hi ha 8 persones pugnen per copar els cinc primers llocs de la llista per Lleida, entre elles el regidor a Torà del 1999 al 2011 Josep Antoni Vilalta.

stats