Política 08/04/2016

La CUP proposa flexibilitzar el dèficit i un impagament parcial a l'Estat i a la banca per quadrar els pressupostos

Els cupaires fan la primera proposta "estratègica" que dóna el tret de sortida al debat intern de la formació sobre els comptes

Ara
2 min
La diputada de la CUP Anna Gabriel va participar en la reunió de la mesa que va admetre a tràmit la moció. A la sortida, va defensar el text del seu grup.

BarcelonaFlexibilitzar els objectius de dèficit i fer un "impagament parcial a la banca i a l'Estat". Aquestes són les primeres propostes que propugna la CUP per encarar el debat dels pressupostos d'aquest 2016 i poder "ampliar la despesa social" i "aprofundir en el procés de ruptura".

Els cupaires han explicat la seva "proposta estratègica", elaborada pel grup de treball de sobirania econòmica del partit, per iniciar les negociacions amb els representants de Junts pel Sí i el Govern, un text que haurà de ser discutit també en les pròximes reunions del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària (GAP). És amb aquesta proposta que es dóna el tret de sortida al debat intern de la formació sobre els futurs comptes, tot i que deixen clar que no prendran cap decisió final fins després del debat de pressupostos al Parlament (el posicionament final el definirà una assemblea conjunta del Consell Polític i el GAP).

El seu objectiu, entre altres coses, és aprofitar els nous comptes públics per "reforçar l'excepcionalitat de la legislatura" i "aprofundir el procés de ruptura democràtica i desconnexió institucional amb l'estat espanyol", segons indica el comunicat, així com desplegar el pla de xoc social previst a l'annex de la declaració del 9 de novembre. A parer de la CUP cal, per una banda, ampliar la despesa social a través de mesures "tangibles i assumibles" (encara pendents de definir) i, per l'altra, dur a terme una sèrie de propostes "contundents per aconseguir una estructura tributària més justa i equitativa, amb més capacitat recaptatòria i que sigui més eficaç contra el frau fiscal".

stats