Política 06/06/2011

La CUP no donarà suport al PSC al ple d'investidura i CiU podrà governar en minoria a Vilanova i la Geltrú

La Candidatura d'Unitat Popular ha decidit en assemblea votar el seu propi candidat, Quim Arrufat

Acn
2 min

BarcelonaCiU podrà recuperar l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú després que la CUP hagi decidit que els vots dels seus tres regidors siguin per al seu propi candidat, Quim Arrufat. CiU, que compta amb 9 regidors dels 25 que formen el ple, està disposada a governar en minoria amb Neus Lloveras al capdavant i arribar a pactes puntuals al llarg de la legislatura. La CUP va fer una assemblea aquest diumenge en la qual va decidir per 122 vots a favor que el proper 11 de juny els tres regidors de la candidatura votin pel seu candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Ignasi Elena, l'alcalde en funcions, podria haver tornat a liderar el govern municipal gràcies a un pacte amb ICV, però requeria el suport de la CUP per tenir la majoria. Amb la decisió de l'assemblea de la CUP, Neus Lloveras (CiU) podrà accedir a l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú després de dotze anys de govern tripartit. La líder convergent ja va expressar la voluntat del partit de governar en minoria a la capital del Garraf.

El cap de llista de la CUP, Quim Arrufat, ha explicat a l'ACN que ni CiU ni tampoc el PSC "han entès que cal un canvi en les formes de fer política" i que per tant no podien votar a favor ni dels uns ni dels altres. En aquest sentit, Arrufat ha destacat que els propers quatre anys seran "difícils" perquè "no hi haurà diners i s'hauran de fer mans i mànigues per retornar el crèdit".

Respecte a les prioritats de la candidatura per als propers anys, Arrufat ha destacat que seran la defensa dels serveis públics i els drets socials; l'impuls d'un nou pla urbanístic; la generació de nous llocs de treball i la creació d'una nova relació entre la ciutadania i l'administració.

Pel que fa a la defensa dels serveis públics i els drets socials, Arrufat ha recordat que al ple vilanoví hi haurà "majoria d'esquerres" i que per tant "CiU no podrà tirar endavant cap proposta que faci perillar" aquests drets adquirits.

stats