Política 22/07/2019

La CUP avala entrar al govern de Vilanova i la Geltrú amb ERC i JxCat

Després d'un mes de negociacions, els anticapitalistes accepten l'acord a l'espera dels republicans

Ara / Acn
2 min
La CUP avala entrar al govern de Vilanova i la Geltrú amb ERC i JxCat

BarcelonaDivendres passat les tres formacions independentistes (ERC, JxCat i Capgirem-CUP) arribaven a un precord per governar plegats a Vilanova i la Geltrú. Ahir, 48 hores després, les bases dels anticapitalistes van segellar el pacte i entraran per primera vegada a la història a l'executiu vilanoví.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'un mes de negociacions, i segons va informar el número dos de la candidatura, Enric Garriga, a través del seu compte de Twitter, el vistiplau de la CUP permetrà ampliar el govern municipal dels 7 regidors republicans actuals fins als 13 i garantir així la majoria absoluta independentista al ple.

"Toca arromangar-se, assumir contradiccions i fer tot el possible perquè aquesta vila sigui un referent en polítiques transformadores", va piular el regidor cupaire, que, al seu temps, va agrair el debat que l'assemblea de la formació "va mantenir aquest diumenge "des de totes les posicions". Una dinàmica que, va assegurar, farà que la CUP continuï "creixent dins i fora de l'ajuntament".

Segons el que recull l'acord, els republicans defensaran les àrees de Serveis Centrals, Seguretat i Economia, i de Promoció Econòmica, Ocupació i Innovació, mentre que JxCat s'ocuparà de Polítiques de Ciutadania. Per la seva banda, els anticapitalistes assumiran l'àrea Territori i Espai Urbà. En qualsevol cas, cada espai comptarà amb regidors de les tres formacions.

Un mes de negociacions

El pacte de govern ha arribat després d'un mes del ple d'investidura en què ERC, JxCat i Capgirem-CUP van arribar a un pacte 'in extremis' per proclamar alcaldessa la republicana Olga Arnau i desbancar així el PSC, partit vencedor als comicis del 26 de maig. L'acord, llavors, es preveia només per a la sessió d'investidura, tot i que les tres formacions s'emplaçaven a seguir treballant per a la governabilitat.

Amb el vistiplau dels postconvergents i els cupaires, només cal esperar al resultat de l'assemblea que aquest mateix vespre celebrarà ERC i de la qual es preveu que també sorgeixi l'aval a l'entesa. Així, si es ratifica l'acord, el ple sorgit del 26 de maig haurà de votar un nou cartipàs per a la ciutat.

stats