Política 21/11/2014

David Fernàndez es planteja dimitir de la presidència de la comissió del cas Pujol pels vetos de CiU i PSC

El diputat de la CUP anuncia que "des de la dignitat i des de la coherència" deixarà el càrrec si no s'amplien les votacions

Laia Vicens
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez, que presideix la comissió sobre el frau i l'evasió fiscals i la corrupció política, ha anunciat que dimitirà d'aquest càrrec si no "es reconsideren les votacions". Aquest divendres, CiU i PSC han vetat moltes de les compareixences que han d'investigar els casos d'evasió fiscal i, en concret, el cas Pujol. Per exemple, han impedit que es reclami la presència de Macià Alavedra, Lluís Prenafeta o Daniel Osàcar, entre altres, al Parlament per explicar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez, en acabar la comissió, ha anunciat que "des de la dignitat, des de la coherència i des que estem obertament oposats a la llei del silenci, o es reconsideren les votacions o dimitim de la presidència de la comissió". Fernàndez dóna de marge fins a l'1 de desembre per ampliar les votacions. "Si no es donen determinades circumstàncies, dimitim".

El diputat de l'esquerra independentista ha manifestat que és "una vergonya per a aquest país" que, en el marc d'una comissió "per corrupció, es bloqui Alavedra, Prenafeta o Osàcar".

La CUP ja va anunciar que dimitiria. Ara dóna "una última oportunitat per reconsiderar" els vots i, si no, avisa que ja "es trobaran altres vies".

stats