CORRUPCIÓ
Política 28/10/2014

Una empresa acapara 160 dels 250 milions adjudicats irregularment per la trama de Granados, segons 'El País'

'El Mundo' informa que un segon compte de l'exdirigent del PP madrileny va ser l'origen de l'operació que es va saldar amb 51 detinguts

Ara
1 min
Francisco Granados en una imatge d'arxiu amb Esperanza Aguirre / EFE

BarcelonaL'Operació Púnica va saldar-se dilluns amb 51 detinguts, entre els quals l'exsecretari general del PP de Madrid, Francisco Granados, però la trama apunta a la firma francesa Cofely i la seva filial a l'estat espanyol com les grans beneficiàries dels 250 milions d'euros adjudicats irregularment en obres i serveis públics, segons publica 'El País'. D'aquesta quantitat, 160 milions van anar a parar a les arques d'aquesta empresa en contractes per suposats estalvis energètics en il·luminació per als ajuntaments implicats. Cofely va aconseguir aquests contractes gràcies a la intermediació de David Marjaliza Villaseñor, un dels detinguts i amic íntim de Granados, a qui li pagava comissions perquè aconseguís arreglar les condicions de la licitació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, 'El Mundo' explica que l'inici de l'Operació Púnica es troba en un segon compte que Granados va obrir a Suïssa a finals del 2013. A partir de la comissió rogatòria enviada llavors per la fiscalia helvètica informant que havia obert una investigació per blanqueig a Granados i Marjaliza, a qui havia bloquejat els comptes i volia interroga, la Guàrdia Civil va obrir la seva pròpia investigació.

stats