Política 23/04/2019

El debat electoral a RTVE en 10 frases

La dreta centra el seu discurs en atacar Sánchez per haver pactat amb el PDECat i ERC

Laia Forès
2 min
Sánchez surt viu del debat de TVE davant d’un Rivera desbocat

MadridEn el primer debat electoral amb els quatre principals candidats a les eleccions generals del 28 d'abril, els caps de llista del PP, el PSOE, Podem i Ciutadans han centrat gran part del seu discurs en la qüestió catalana. Com era previsible, els partits de la dreta han atacat el PSOE per haver pactat amb els partits sobiranistes catalans la moció de censura que va portar Pedro Sánchez a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Pedro Sánchez (PSOE): "La moció de censura va ser per la corrupció del PP, no per una altra cosa. L’independentisme i les dretes saben que la independència no es produirà. Saben que el problema a Catalunya no és la independència. És la convivència".

2. Pablo Casado (PP): "Vostè, per quedar-se a la Moncloa, pacta amb qui sigui. Ara bé, el que és absolutament inadmissible és que per primera vegada en la història d’Espanya vostè pacta amb aquells que volen trencar-la, que són els proetarres de Bildu i aquells que han dit que volen la solució eslovena: la guerra civil entre espanyols".

3. Albert Rivera (Ciutadans): "Com es pot asseure vostè amb un senyor que ens diu bèsties tarades? El senyor Sánchez deia que era el Le Pen de la política espanyola. Ara és Obama, el senyor Torra, o què? És el mateix: és un nazi, és un totalitari perquè no respecta la democràcia".

4. Pablo Iglesias (Unides Podem): "Esclar que Espanya és plurinacional. Si fins i tot la Constitució espanyola parla de territoris als quals denomina nacionalitats. És evident que és així. I crec que la convivència no es pot recuperar amb agressivitat. Cal una mica de diàleg, una mica d’empatia i uns quants insults i crits menys”.

5. Pedro Sánchez (PSOE): "Ho repeteixo avui aquí davant de tots els espanyols: no hi haurà amb un govern socialista un referèndum d’independència. Ni la independència, ni es permetrà el trencament de la Constitució espanyola".

6. Pablo Casado (PP): "Proposem una cosa molt senzilla: aplicar la Constitució a Catalunya, aplicar la llei de partits contra la 'kale borroka', modificar la llei d’indults per evitar-lo per als condemnats per sedició i rebel·lió, acabar amb l’adoctrinament educatiu, acabar amb la propaganda a TV3".

7. Albert Rivera (Ciutadans): "Volem un país de ciutadans lliures i iguals, no una nació de nacions amb privilegis i amb desequilibris. No crec en l’Espanya de nació de nacions. Jo veig una nació amb ciutadans lliures i iguals. Quantes nacions veu vostè a Espanya, senyor Sánchez? Vostè està amb els separatistes. Jo vull un president que no s’agenolli davant dels que volen liquidar Espanya".

8. Pablo Iglesias (Unides Podem): "Hem d'acabar amb una cosa que es va inventar un govern socialista que és l’anomenat factor de sostenibilitat, que és bàsicament dir a la gent que es mori aviat perquè si es mor tard el sistema [de pensions] no és sostenible".

9. Pedro Sánchez (PSOE): "Els demano que que el pròxim 28 fem una enorme moció de censura contra la desigualtat, contra la corrupció i contra la crispació com a forma de fer política. Apostem per una Espanya que avança".

10. Albert Rivera (Ciutadans): "Escolto els discursos de la vella dreta i esquerra i segueixen en el segle passat: esquerra i dreta barallant-se però sense propostes. El que li falta a aquest país són reformes. Hem perdut una dècada, no ens podem permetre una altra dècada barallant-se vermells i blaus, blaus i vermells".

stats