Política 25/02/2015

Rajoy tanca el segon dia de debat al Congrés aferrat a l'optimisme econòmic

Pensant ja en la campanya electoral, el president espanyol reivindica una Espanya que "comença a anar bé" enfront de les crítiques de l'oposició

Joan Rusiñol
2 min
Rajoy ha tancat aquest dimecres al migdia la segona i última sessió de debat amb els grups parlamentaris.EFE

MadridSegon dia de debat de política general al Congrés, que Mariano Rajoy ha aprofitat per prémer de l'accelerador de l'optimisme, enfront de les crítiques del conjunt de l'oposició, que l'acusen d'haver dibuixat una Espanya que o bé no existeix o bé que només viu una minoria dels ciutadans. Sense cap bri d'autocrítica, ha destinat la seva intervenció final -demà dijous serà el torn dels grups per debatre les propostes de resolució- a desgranar aspectes que, a parer seu, prometen creue en un futur esperançador. Això sí, diu el president espanyol, si les coses no es torcen. Dit en d'altres paraules, si els espanyols no opten per un canvi al capdavant del govern. L'ombra de Podem ha sobrevolat tot el debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara s'obre una esperança que fa anys semblava impensable i amb aquesta afirmació em quedo", ha dit a tall de resum. "Espanya comença a anar bé", ha sentenciat. Però en el seu relat política, la recuperació encara no ha arribat al seu punt màxim i, per tant, cal "perseverar" i no distreure's de camí. En cas contrari, afirma l'argumentari popular, tot allò que -segons la Moncloa- ja s'ha aconseguit, amb molt d'esforç, se'n podria anar en orris.

"Sóc realista. Crec que pot anar bé, que d'anar bé i que anirà bé", ha assegurat a l'hemicicle, en l'últim torn de paraula del debat, després de la intervenció del portaveu del PP, Rafael Hernando. Confia que els factors externs com la política del BCE, l'acord de Grècia amb Brussel·les o el preu del petroli no perjudiquin un despertar econòmic en què els conservadors fien tot l'èxit electoral d'aquest 2015.

"Espanya és un gran país, una democràcia avançada", ha conclòs, bo i repassant els elements que, a parer seu, donen ales a un optimisme raonable. "Estem aixecant cap. Si fem les coses amb sensatesa i sentit comú, Espanya té més futur que passat, que no és poc", ha exclamat.

stats