Política 22/01/2013

Pere Navarro: "Els únics que estem a favor del dret a decidir som els socialistes"

El primer secretari del PSC argumenta, en una entrevista a RAC1, que "els altres partits ens porten a una declaració que prefigura el final del camí"

Ara
2 min
Pere Navarro, primer secretari del PSC, entrevistat a 'El Món a RAC1' / RAC1

BarcelonaPere Navarro està convençut que "els socialistes són els únics que estan a favor del dret a decidir", ja que "els altres partits ens porten a una declaració que prefigura el final del camí". Ho ha assegurat aquest dijous en una entrevista a 'El Món', de RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC i president dels socialistes al Parlament creu que la negociació per la declaració del dret a decidir "va començar molt malament perquè s'havia de defensar com un dret democràtic, i CiU i ERC van presentar un document i després van voler que els altres ens hi afegíssim. La terminologia no propicia el consens. Hem estat dialogant i ho farem fins al darrer moment".

Navarro ha insistit que vol que el dret a decidir no s'exerceixi "de qualsevol manera, amb un resultat que no tingui les garanties polítiques ni jurídiques". "Si defensem el principi del dret a decidir, no podem assenyalar el final del camí, sinó el fet que els ciutadans podran exercir aquest dret en una consulta acordada i legal", ha puntualitzat.

I ha afegit: "Hem de demanar un debat sobre la crisi, sobre la situació dels ciutadans i com sortir-ne. Nosaltres hem proposat una cimera, que esperem que es faci al més aviat possible, per cercar punts comuns per sortir de la crisi. Nosaltres defensem el dret a decidir, però els ciutadans necessiten propostes, solucions urgents a problemes urgents. Que la gent ens vegi debatent sobre la paraula sobirania o no, sobre qüestions que a vegades són jurídiques i que tenen la importància que tenen, és lògic que pensin que som marcians".

Segons Navarro, "el poble de Catalunya està en un embolic i per això vam proposar una cimera per veure com podem sortir de la crisi plegats". L'objectiu del PSC, segons el primer secretari, és "intentar ajudar el poble de Catalunya a resoldre els problemes que té avui". "Vam proposar una reforma constitucional que reconegui la nostra singularitat, un millor finançament i una millor representació, per viure millor en una Espanya federal", ha conclòs.

stats