COL·LOQUI A L'ECUESTRE
Política 29/01/2014

Declaracions d'amor a Albert Rivera i variacions sobre la corbata

Toni Vall
1 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ahir al Círculo Ecuestre de Barcelona.

BarcelonaAl Círculo Ecuestre s'hi ha d'anar amb corbata. El primer i últim cop que hi vaig entrar no en portava i me'n van deixar una. Hi torno perquè hi ha un dinar col·loqui amb Albert Rivera. Aquesta vegada no m'agafen desprevingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer que em passa és una agradable sorpresa. Veig que un soci, amb qui he coincidit a l'entrada, ve cap a mi. Ha escoltat que vinc de l'ARA. És lector habitual de les pàgines d'Economia del diari i em trasllada el seu pesar per la mort de l'Ignasi Pujol: "El llegia sempre i m'agradava molt", em diu. Li agraeixo el detall mentre recordo una conversa amb l'Ignasi sobre l'obligació tàcita que tenen els periodistes econòmics d'assistir amb corbata a la majoria d'actes que cobreixen.

Escolto converses de tot tipus: els díscols del PSC, el Vox de Vidal-Quadras i els plans de García-Margallo. Arriba Rivera. "Com veus Espanya?", li pregunta un senyor. I quasi sense deixar-lo contestar li etziba: "Saps una cosa? M'agrades molt". A la taula de premsa descobreixo que sóc l'únic que va amb corbata. Vaja... Rivera defensa els valors perduts de la Il·lustració, afirma que Espanya està en decadència i reparteix llenya per l'immobilisme de Rajoy, per un poder judicial ple de càrrecs polítics, pel Senat -"un cementiri d'elefants"-, per Junqueras i, esclar, pel govern català: "Primer incendia el camp i després demana ajuda als bombers". En el torn de preguntes descobrim que a la sala hi ha un infiltrat, un partidari de la consulta que pregunta a Rivera per què considera que els catalans no hem de votar. "El Parlament de Catalunya és autonòmic. No pas sobirà", respon. Aplaudiments i crits d'aprovació. Imagino corbates voleiant.

stats