El president del Consell General del Poder Judicial, al costat de Mas: "No hi ha democràcia sense respecte a la llei"

Carlos Lesmes demana als 35 nous jutges de l'Estat que "custodiïn sense ambigüitats la Constitució"

" No hi ha democràcia sense respecte a la llei". És l'avís que ha llançat el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, al president de la Generalitat, Artur Mas, en l'acte de graduació dels 35 nous jutges de l'Escola Judicial, que s'ha celebrat aquest dijous a Barcelona i que ha presidit el rei Felip VI.

En el seu discurs, Lesmes ha demanat als nous magistrats que " custodiïn sense ambigüitats la Constitució i la llei" perquè és "la única manera" de donar les respostes "adients" als problemes de la ciutadania. En aquesta línia, Lesmes ha assegurat que els jutges busquen "la pau i asseguren la convivència", perquè, ha raonat, cap societat pot avançar "amb enfrontaments i conflictes interminables", en unes paraules que han sonat com a referència al procés sobiranista.

Per això, Lesmes ha avisat als nous jutges del gran "repte" al qual s'enfronten: ajudar, ha dit, "a viure millor i més segurs, sempre en llibertat". De fet, el cap dels jutges ha afirmat que la seva "autonomia i independència" depèn del seu "coratge i integritat" i de la seva "voluntat per fer front a qualsevol pressió o manipulació".

Més continguts de