Política 18/03/2015

La delegació del govern espanyol multa amb 6.000 euros el portaveu dels trabucaires de Cardedeu

Els trabucaires consideren que la resolució de la delegació del govern espanyol "és bona penalment" però lamenten que interposar un recurs "no val la pena"

Laia Vicens
2 min
Els trabucaires van aturar-se el 17 d’agost davant el domicili del regidor del PP Jaume Gelada.

BarcelonaVictòria agredolça dels trabucaires de Cardedeu, que a l'estiu es van veure immersos en una polèmica als mitjans de comunicació quan el regidor del PP del municipi Jaume Gelada va denunciar-los per haver "simulat un afusellament". Tot i que els jutjats van arxivar fins a quatre vegades la denúncia, el portaveu dels trabucaires de Cardedeu, Manel Àlvarez, ha explicat a l'ARA que "l'advocada no sabia com fer entendre a la delegació del govern espanyol" aquest fet. Ara, la institució que encapçala María de los Llanos de Luna ha emès una resolució a la qual ha tingut accés l'ARA en què considera que els trabucaires van cometre dos "incompliments": no estar acompanyats durant tot el recorregut per la Policia Local i no "fer-se responsables de les mesures de seguretat i de l'ús correcte de les armes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això, sumat al fet que el cas va provocar una "notorietat", "transcendència social" i "repercussió als mitjans de comunicació", la resolució dicta una multa de 6.000 per a Àlvarez en concret, no per al grup de trabucaires, que en total ja porta gastats uns 3.600 euros en el procés judicial (en un principi, la subdelegació del govern preveia una multa de 25.000 euros). El text, firmat per Llanos de Luna, avisa que el pas que ara es pot donar és interposar un recurs d'alçada al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Ara bé, Àlvarez no té clar si fer-ho. I és que avisa que quan el regidor del PP va anar a denunciar els fets, l'acompanyava, precisament, el germà del ministre i dirigent del PP a Catalunya, Alberto Fernández Díaz. "Sé que no val la pena", admet Àlvarez a l'ARA, i afegeix, però, que creu que "no tindrà més remei" que intentar-ho i interposar el recurs.

Una decisió que arriba després que la delegació del govern analitzés els informes de la Guàrdia Civil, la Policia Local i el jutjat d'instrucció 4 de Granollers, que va decretar fins a quatre vegades l'arxiu de les diligències. Per això, Àlvarez avisa que la decisió de Llanos de Luna "desautoritza" els cossos policials. Amb tot, considera que la resolució "és bona penalment", ja que creu que els dóna la raó en que "no van intimidar ni apuntar el regidor del PP". En termes generals, però, reconeix que l'"emprenyada és monumental": "El jutjat ens ha donat la raó quatre vegades però ni així n'hi ha prou en aquest país".

stats