Política 05/05/2019

Delgado marxa de l'homenatge de la Generalitat a les víctimes de Mauthausen després que s'hi recordin els presos polítics

La ministra de Justícia censura el comentari i diposita un ram "per a tots els espanyols"

Efe
1 min
La ministra de Justícia, aquest matí

ÀustriaLa ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha abandonat aquest diumenge un homenatge de la Generalitat als deportats republicans durant el nazisme en protesta perquè, segons el seu parer, el Govern els ha utilitzat per recordar els presos polítics catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra, que ha participat en els actes internacionals de record a les més de 8.000 víctimes espanyoles del nazisme, ha abandonat l'acte quan la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, ha qualificat de "presos polítics" els membres del Govern en presó preventiva.

Domènech ha fet aquesta referència quan ha recordat que la placa d'homenatge va ser posada fa dos anys per l'aleshores conseller d'Afers Estrangers de la Generalitat, Raül Romeva, un dels exmembres del Govern en presó preventiva acusat de diferents delictes en relació amb l'organització del referèndum del 2017.

Poc després, la ministra ha dipositat un ram de flors davant una altra placa de record als espanyols que van morir a Mauthausen. "Això és per a tots els espanyols", ha dit Delgado, que ha tornat després a la placa de la Generalitat per dipositar-hi un ram de flors.

stats