Política 28/02/2013

"La pàtria val més que la democràcia": un general a la reserva justifica una intervenció militar a Catalunya

Segons recull 'El País', Juan Antonio Chicharro aprofita un acte a Madrid per assegurar "hi ha un sentiment generalitzat de preocupació, por, incertesa i confusió" entre l'estament militar per "l'actual ofensiva separatista-secessionista" catalana

Ara
1 min
Juan Antonio Chicharro, general a la reserva de l'exèrcit espanyol / 'El País'

BarcelonaUn general a la reserva de l'exèrcit espanyol considera que "la pàtria és anterior i més important que la democràcia", i assegura que "hi ha un sentiment generalitzat de preocupació, por, incertesa i confusió" entre l'estament militar per "l'actual ofensiva separatista-secessionista" catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons recull 'El País', Juan Antonio Chicharro, comandant general de la infanteria de marina fins al desembre del 2010, va fer aquestes declaracions com a ponent en un acte celebrat a Madrid el passat 6 de febrer, davant d'un centenar de persones. El títol del debat era 'Forces armades i ordenament constitucional', i entre els ponents també hi havia el rector de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, Pedro González-Trevijano.

El rotatiu assegura que, segons el testimoni de diversos assistents, Chicharro va assegurar que "en circumstàncies normals, hauria declinat la invitació a l'acte", però que "l'actual ofensiva separatista-secessionista" l'obligava a "parlar".

El militar va fer una lectura personal de la Constitució i va donar a entendre que, davant una situació en què es posi en perill la "unitat indissoluble de la nació [espanyola]", els militars haurien d'actuar per la seva banda, encara que el govern espanyol no ho requerís: "Una cosa és la normativa i, l'altra, la praxis".

stats