Política 30/12/2016

"Estem a punt i ho demostrarem": el discurs de Cap d'Any de Puigdemont, en 10 frases

El president de la Generalitat assegura en el seu primer missatge que el Govern seguirà buscant l'acord amb l'Estat però "des del compromís i la fidelitat" al mandat del 27-S

Ara
2 min
5e0fe133-904b-4961-94d7-98e92c5650db

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet aquest divendres el seu primer discurs de Cap d'Any, en què ha assegurat que el 2017 serà l'any del referèndum "legal i vinculant" sobre la independència de Catalunya. Aquestes són les deu frases més destacades del discurs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El discurs del president, en vídeo

  1. "Quan vaig arribar a la presidència de la Generalitat vaig recordar que l'objectiu de la legislatura era portar el país de la postautonomia a la preindependència. I estem complint fidelment aquest mandat".
  2. "L'any que ve serà clau per al futur del país perquè els catalans i les catalanes decidirem lliurement el nostre futur en un referèndum legal i vinculant".
  3. "Serà legal perquè es convocarà d'acord amb el mandat de les lleis i vinculant perquè el resultat que decidiu serà el que el Govern i el Parlament hauran d'aplicar sense dilacions ni excuses".
  4. "Són temps de decisions i aquest any treballarem amb aquest objectiu. Estem a punt i ho demostrarem".
  5. "El Govern ha fet del diàleg el seu instrument per treballar tant amb l'oposició al Parlament com amb el govern de l'Estat".
  6. "Hem sabut teixir consensos amplis al voltant del referèndum [...] però encara no hem rebut resposta a la mà estesa per pactar-lo des del govern espanyol. Continuarem tenint la mà estesa sempre, però des del compromís i la fidelitat als nostres principis".
  7. "Catalunya s'ha guanyat el seu reconeixement com a nació en el marc d'una Europa que volem més unida, més segura i més democràtica".
  8. "Les persones, pensin el que pensin, siguin d'on siguin, són el centre de la nostra acció de govern".
  9. "Catalunya té un potencial indiscutible per aprofitar les oportunitats que ens ofereix la revolució tecnològica que estem vivint. Per això s'està fent un gran esforç en la innovació: en la salut, en l'ensenyament, en el món empresarial...".
  10. "L'ascens dels populismes, la persecució de llibertats fonamentals en democràcia, com la llibertat d'expressió, la persistència dels conflictes armats i les crisis humanitàries que se'n deriven continuen sent assignatures pendents que la humanitat ha d'afrontar. Falta valentia i coratge per encarar aquests reptes sense caure en la recepta fàcil de la demagògia".
stats