Política 16/05/2015

Cançons en campanya: segur que és una bona idea?

Una candidata de CiU a Deltebre compon un 'jingle' interpretat quan Artur Mas arriba a Deltebre per donar suport al cap de files local, Lluís Soler

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb el candidat de CiU a Deltebre, Lluís Soler / ACN

DeltebreEl vent és fort als arrossars del Delta de l'Ebre. Tant és així que l'acte de suport d'Artur Mas al candidat de Deltebre, Lluís Soler, inicialment previst a l'aire lliure, s'ha de desplaçar a l'edifici d'Arrossaires del Delta. A partir de L'Hospitalet de l'Infant, l'autobús que desplaça els periodistes comença a moure's al ritme del vent a mida que les galetes i les Coca-Coles comencen a circular per l'interior del vehicle. El dia anterior la caravana presidencial va moure's fins a Tremp i comencen a acabar-se les maneres de passar l'estona. L'acte comença amb vint minuts de retard i és, de moment, el més multitudinari dels que ha fet Mas, perquè s'hi aplega mig miler de persones que deixen petita la sala. Algunes s'han de quedar fora i es perden –per bé o per mal– una cançó interpretada per Gemma Arques i Jordi Miró que ha compost Carme Franch –membre de la candidatura de CiU a Deltebre– per donar suport a Lluís Soler. La cançó arrenca just quan Mas ja està assegut a primera fila.

Segur que era una bona idea, aquesta cançó? Gira al voltant de les idees de canvi al Delta de l'Ebre, de la implicació de la ciutadania, del "fem-ho junts" que tant abunda en campanya. El president aguanta estoicament els acords del 'jingle', que recorda al 'Human' de The Killers que tant de moda es va posar durant la primera temporada de Pep Guardiola al capdavant del primer equip del Barça, però amb una mica més de ritme. La prova de so, ja amb els periodistes a la sala, és més satisfactòria que la interpretació final. Coses del directe, oi? Quan el candidat, que també és el president del consell comarcal de les Terres de l'Ebre, puja a l'escenari, els agraeix la feina feta. Té aquell posat de qui sap que, en un futur, pot arribar a ser diputat. Té 31 anys, quatre d'experiència en la gestió pública i serioses possibilitats de guanyar l'alcaldia.

Mas fa un discurs en què lloa la feina feta des del consell comarcal, nega que CiU sigui el "partit de les retallades", com li retreu l'oposició i molt especialment la nova esquerra –a qui ha situat en el punt de mira polític– i acaba amb una crida sobiranista per no "agenollar-se" davant l'Estat, que en els últims dies està exercint de director de campanya de les opcions independentistes. Tal i com va prometre als periodistes el dia anterior, el president regala un tall de veu referint-se a la prohibició de les estelades en llocs públics que va decretar dijous la Junta Electoral Central (JEC). Avui dissabte es desplaça a Lleida, a fer costat al candidat Antoni Postius, i demà diumenge serà a Figueres i Girona. Dues de les places que CiU espera mantenir amb comoditat a l'espera de què passa amb la batalla de Barcelona. Per sort, Xavier Trias encara no ha tingut la idea de fer una cançó de campanya.

stats