Política 22/02/2013

Diego Torres: "Iñaki consultava amb la família cada projecte" i "no feia res d'amagat" del rei

L'exsoci del gendre del rei afirma en la seva declaració davant el jutge, a la qual ha tingut accés l'ARA, que l'Instituto Nóos es va fundar exclusivament per a Iñaki Urdangarin

Enric B. Abelló
1 min
Torres i la seva dona arriben, aquest dissabte, al jutjat de Palma / EFE

PalmaA la declaració de Diego Torres de dissabte passat a Palma, a la qual ha tingut accés el diari ARA, l'exsoci del gendre del rei afirma que "Iñaki consultava amb la família cada projecte" i que "no feia res d'amagat de ningú", en referència a Joan Carles I. Torres afegeix que "l'Instituto Nóos, ja quan es va crear, era exclusivament per al senyor Urdangarin, si no jo hauria continuat amb les activitats de consultoria". Va insistir que era "un projecte del senyor Urdangarin" i que, a partir del 2006, quan "formalment" l'havia deixat, el duc de Palma "continuava essent qui prenia la majoria de decisions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la transcripció de 138 pàgines es veu com Torres va intentar desfer la versió del gendre del rei d'Espanya, que fins ara havia dit sempre que només havia estat la cara pública de Nóos i que no hi prenia decisions. També va dir que, tot i que l'assessor jurídic de la casa reial i el mateix Torres coincidien "que era millor que Iñaki es dediqués a unes altres activitats", arran de les primeres notícies als diaris en contra de Nóos, "Iñaki s'hi resistia" perquè "no volia ser un 'florero'". En un moment de l'extensa declaració, Torres també va deixar clar que el secretari de les infantes, Carlos García Revenga, "revisava totes les cartes" que escrivien.

Els advocats personats al cas han tingut accés a la declaració de Torres i de la seva dona, Ana María Tejeiro, just avui; un dia abans del torn d'Urdangarin i Revenga perquè els interrogui el jutge José Castro.

stats