Política 05/02/2015

Dimiteix la cúpula d'UDC a Vilassar de Mar per la "imposició" del candidat de CiU

Acusen CDC de triar l'alcaldable "als despatxos" en contra de la voluntat de part del govern municipal

Acn
2 min

Vilassar de MarLa crisi en el sí del grup municipal de CiU a Vilassar de Mar continua. El president local d'Unió Democràtica, Joan Roca; el vicepresident local, Alfons Núñez; i el tresorer i tinent d'alcalde, Desi Camino han presentat la seva dimissió en desacord amb el que consideren una "imposició als despatxos" del candidat de la federació nacionalista a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. CDC vol que l'actual alcalde, Joaquim Ferrer, opti a la reelecció, però part del grup municipal de CiU, actualment al govern, s'hi oposen frontalment. Els dimissionaris, dos d'ells regidors del govern municipal, consideren un "error històric" tornar a apostar per Ferrer. A més, retreuen que la decisió no es vulgui sotmetre al vot de la militància en l'assemblea local de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els tres membres de la cúpula d'UDC justifiquen la seva dimissió "per tal de no ser cap impediment ni entorpir les negociacions que s'estan portant a terme amb CDC de cara a les properes eleccions municipals, amb la voluntat que d'aquesta manera es pugui arribar a un possible acord de CiU". La decisió, diuen, és "irrevocable" per coherència amb la seva disconformitat amb què Ferrer torni a ser el candidat de CiU.

En un comunicat de premsa, expliquen que la decisió de CDC d'"imposar als despatxos" el candidat de CiU al municipi està presa en contra de l'opinió de "la majoria del grup municipal de CiU i actual govern municipal" que, recorden, "està format per persones d'ambdós partits i per independents".

També retreuen a CDC que es negui a ratificar l'elecció del candidat en assemblea, que des d'Unió fa més d'un any que demanen que es convoqui. Aquest fet, diuen, "posa clarament en evidència la por de que el senyor Joaquim Ferrer, molt possiblement, no hauria superat aquesta reclamada i democràtica votació, negant el dret a decidir a la militància local de CiU".

A la capital d'Osona, Vic, CDC i Unió també mantenen un pols per escollir el cap de llista de CiU per les municipals, tal com va explicar l'ARA aquesta setmana.

stats