Política 26/05/2017

Un jutjat d'instrucció d'Andorra investiga l'operació Catalunya

Drets i l'Institut de Drets Humans d'Andorra han presentat una querella que ja s'ha admès a tràmit

Enric Borràs
1 min
“L’extorsió no ve d’Adrall, sinó del govern espanyol”

BarcelonaL'entitat Drets i l'Institut de Drets Humans d'Andorra han presentat una querella "contra diversos representants dels cossos i forces de seguretat de l’Estat relacionada amb l’operació Catalunya" que ja ha admès i investiga el jutjat d'instrucció número 2 d'Andorra. El president de Drets, Sergi Blázquez, ha explicat a l'ARA que fa molt de temps que les dues entitats treballen conjuntament per fer aquesta querella, que ja és en instrucció, però no n'ha volgut detallar el contingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El contingut de la querella no es farà públic fins dimarts al migdia davant del Col·legi d'Advocats de Barcelona, en una roda de premsa conjunta de les dues entitats. Tot i això les pressions de l’Estat a la Banca Privada d’Andorra (BPA) perquè facilités informació financera de la família Pujol ja fa com a mínim 3 anys que estan documentades. El comissari de la Policia Nacional José Villarejo va deixar constància el 2014 en una nota que la família Cierco, “forçada i obligada per les circumstàncies”, havia lliurat informació dels comptes bancaris de la família de l’expresident de la Generalitat.

Cal recordar que al novembre l’exconseller delegat de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Joan Pau Miquel, ja va presentar a la Batllia d’Andorra una querella criminal per delicte de coaccions i xantatge contra el comissari Marcelino Martín-Blas i contra l’exagregat d’Interior d’Espanya a l’ambaixada d’Andorra, Celestino Barroso, que s'ha d'afegir a la que havia presentat també contra Higini Cierco, accionista propietari de l’entitat.

stats