Política 20/07/2013

Margallo destitueix el director adjunt de Marca Espanya per haver insultat els catalans

Juan Carlos Gafo s'ha disculpat a Twitter pel seu comentari: "Va ser un error i demano perdó per les meves afirmacions"

Efe
1 min
El director adjunt de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha decidit destituir el director adjunt de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, pel tuit que va enviar ahir amb el text "Catalans de merda, no es mereixen res", després de veure com xiulaven l'himne nacional en la inauguració dels Mundials de Natació a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a EFE fonts del Ministeri d'Afers Exteriors, el ministre s'ha posat en contacte amb l'alt comissionat de la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, i després de verificar que aquest missatge enviat per Juan Carlos Gafo a través de Twitter era autèntic, han decidit destituir-lo en les seves funcions.

Pel ministre, aquest missatge és "intolerable i contrari a l'esperit de la Marca Espanya, que empara totes les regions i nacionalitats espanyoles", han dit les mateixes fonts.

Durant el dia d'avui, i davant la contestació que ha tingut el seu missatge a les xarxes socials, Gafo ha enviat diversos tuits disculpant-se. En un d'ells, afirma: "He rectificat, em va saber greu que xiulessin l'himne espanyol. És tot. No tinc res en contra de Catalunya ni dels catalans".

Gafo ha indicat, en un altre missatge: "Demano disculpes als catalans. Va ser un error i demano perdó per les meves afirmacions".

stats