Publicitat
Publicitat

"Estic a favor d'Espanya i del catalanisme de Miquel Iceta": el discurs de Sánchez, en 10 frases

El nou secretari general del PSOE denuncia que "el dos governs que s'emboliquen amb banderes estan dirigits per partits investigats per comissions del 5% o del 3%"

El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha adreçat aquest diumenge a més de 8.000 militants i simpatitzants del partit en la cloenda del 39è congrés dels socialistes. Aquestes han sigut les frases més descastades del seu primer discurs com a líder després de guanyar les primàries:

1. "El rellotge del PSOE i el d'Espanya marquen avui la mateixa hora. Avui hem posat rumb a la Moncloa".

2. "Farem una oposició d'estat. El PSOE estarà amb l'Estat però no amb aquest govern, sinó amb els ciutadans".

3. "Nosaltres només competim amb el PP, el nostre objectiu és derrotar la dreta per governar el país. […] Treballarem sense descans perquè hi hagi majoria parlamentaria que acabi amb aquesta etapa negra de govern del PP".

4. "Si el govern [espanyol] no posa fi a la seva agonia, agonitzaran les institucions. […]  El Partit Popular necessita una cura de regeneració que només pot tenir en l'oposició".

5. "Rajoy es permet dir que, gràcies a ell , a Espanya qui la fa la paga. No. A qui enxampen la paga. Quants Bárcenas , Granados, Ignacios González hi ha  amagats sense enxampar ?"

6. "Els dos governs que s'emboliquen amb banderes estan dirigits per partits investigats per comissions del 5% o del 3%".

7. "Estic a favor d'Espanya i del catalanisme. El catalanisme com ens recorda Miquel Iceta, com un sentiment cívic, transversal […] que, lluny de girar l'esquena a la realitat espanyola, s'hi abraça".

8. "Entre el neocentralisme i l'independentisme s'obre un espai de trobada tan ampli com majoritari a tots dos costats de l'Ebre".

9. "Som un país amb un sol estat i amb una única sobirania, la del conjunt dels espanyols, i per això no donarem mai suport al referèndum independentista".

10. "Els èxits del catalanisme sempre han sigut els èxits de la democràcia espanyola. La democràcia espanyola i l'autogovern de Catalunya sempre han anat agafats de la mà".

Més continguts de