Política 01/08/2013

"No em declararé culpable perquè no ho sóc": Rajoy davant del Congrés, en 10 frases

El president espanyol ha reconegut que es va equivocar confiant en Bárcenas. Aquí teniu un recull del més destacat de la compareixença

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareix davant dels diputats del Congrés (a l'edifici del Senat perquè la seu del Congrés està en obres) per parlar del cas Bárcenas. Aquí, assegut al seu escó / REUTERS

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dijous al matí al Congrés dels Diputats, en sessió extraordinària, per parlar per primera vegada sobre el cas Bárcenas. Aquesta és la selecció de les deu frases més destacades de la seva intervenció.

1. "Em vaig equivocar confiant en una persona inadequada, vaig cometre l'error de creure un fals innocent, però no el delicte d'encobrir un suposat culpable".

2. "A ningú se li escapa que, a banda de l'interès de la situació econòmica, els diversos escàndols de corrupció concentren més atenció i més rebuig en la ciutadania".

3. "Vaig donar crèdit al senyor Bárcenas, era una persona de confiança en el partit. Havia tingut responsabilitats importants com a gerent. No tenia raons per dubtar de la seva innocència, així que me'n vaig refiar i li vaig donar suport. Vaig creure en la seva innocència fins al moment que, al cap de quatre anys de la investigació, van arribar dades dels comptes a Suïssa".

4. "Són falses, les seves acusacions i mitges veritats, i les interpretacions de la mitja desena de veritats. Al PP ni s'ha portat una doble comptabilitat ni s'oculta cap delicte".

5. "S'han pagat remuneracions per sobre del càrrec, com a tot arreu. És de justícia".

6. "Declarar ingressos privats a Hisenda és una responsabilitat personal. D'això, ni el senyor Bárcenas ni ningú que no sigui Hisenda en sap res".

7. "Demanin explicacions a qui acusa i aplaudeix, i mai a la seva víctima. Si no exigim proves, qualsevol es podria desfer del seu adversari, amb un nivell mínim s'assoliria una infàmia màxima".

8. [Dirigint-se a Rubalcaba]: "Per què sembra incerteses i saboteja l'estabilitat? Què espera, que tornem a la ruïna?".

9. "El govern governa i està decidit a garantir davant el món l'estabilitat política".

10. "No dimitiré perquè no em considero culpable. No em declararé culpable perquè no ho sóc".

stats