Política 19/09/2017

Domènech: "Lamentablement res és com sempre però ens hem de mobilitzar com mai"

El líder d'En Comú Podem diu que l'assemblea proposada per Podem ha de servir per dir-li al PP que "no pot fer el que està fent"

Ara
2 min
Xavier Domènech, en un míting a El Vendrell.

BarcelonaEl líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha dit en una entrevista a 'Els matins' de TV3 que s'està vivint una situació molt greu "de trencament de coses bàsiques i essencials". "Lamentablement res és com sempre però ens hem de mobilitzar com mai", ha afegit. Ha donat detalls sobre l'assemblea proposada per Podem aquest dilluns: hauria de tenir lloc aquest cap de setmana i el PDECat, ERC i PNV ja han mostrat la seva disponibilitat a ser-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha defensat la reunió com a resposta a les "agressions del PP" per demostrar-li que "no té la força per fer el que està fent". "Té sentit fer-la abans de l'1 d'octubre per acabar amb el clima d'excepcionalitat que estem vivint", ha explicat sobre l'assemblea amb què, segons diu, volen demostrar que "Catalunya no està sola". També ha dit que a la trobada "tothom hi està convidat" i que hi haurà, "evidentment", "posicions diverses sobre l'1-O".

Sobre el PSOE ha dit que "no es pot estar un dia amb la plurinacionalitat i l'altre coquetejar amb el 155, o és una cosa o és l'altra" i que "esperar-se mirant-s'ho de lluny estant no es una solució per a Catalunya". "Es pot no estar d'acord amb el Procés o amb el full de ruta, el que no es pot és no denunciar que en aquests moments el govern espanyol està intervenint l'autogovern de Catalunya", ha afegit.

Quant a les declaracions de Fachín en què diu que no ha sigut convidat a l'assemblea, Domènech ha dit que qui tria els representants és Podem i que ell no hi té "gaire a dir".

Encara que ha reiterat que l'1-O "no és el referèndum que necessita Catalunya", assegura: "Hem de treballar per la majoria del 80% pel dret a decidir". "Anirem a la mobilització de l'1 d'octubre i farem el que calgui per acabar amb aquestes agressions. Després de l'1 ja podrem parlar de moltes coses, però ara toca aplegar-nos des de la transversalitat", ha afegit.

stats