Política 14/11/2018

En llibertat els tres activistes detinguts pels incidents en l'homenatge als policies de l'1-O

Els investiguen per delictes contra els drets fonamentals, les llibertats públiques i la integritat moral, i d'amenaces i desordres públics

P.e.
1 min
Assistents a la manifestació del 29 de setembre a Barcelona, organitzada per Jusapol

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona ha deixat en llibertat els tres activistes detinguts aquest dimarts per la seva participació en la manifestació del 29 de setembre per protestar contra l'homenatge de Jusapol als agents que van formar part de l'operatiu de l'1-O. La magistrada els ha deixat en llibertat provisional i els investiga per delictes contra els drets fonamentals, les llibertats públiques i la integritat moral, i d'amenaces i desordres públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Policia Nacional havia traslladat aquest migdia a la Ciutat de la Justícia les tres persones detingudes. L'advocat d'Alerta Solidària Xavier Monge havia criticat al matí des de la Ciutat de la Justícia que la Policia Nacional, que va ser la que els va arrestar, no els hagués portat al jutjat a primera hora, com havia anunciat inicialment. Els CDR han convocat una concentració a la Ciutat de la Justícia per donar suport als detinguts.

Segons el cos estatal, dies després de la concentració del setembre organitzada per Jusapol –que reclama l'equiparació salarial entre cossos policials– es van presentar diverses denúncies per presumptes agressions i amenaces contra manifestants. La Policia Nacional va explicar dimarts que, un cop identificats els presumptes agressors, van detenir les tres persones als seus domicilis. Els arrestats van ser traslladats a les dependències de la Verneda, a Barcelona.

stats