Política 23/04/2015

Duran avisa CDC que no esperi "l'adhesió" d'Unió al full de ruta

El líder d'UDC afirma des de Brussel·les que mantenir la federació no depèn només d'Unió

Efe
2 min
Duran i Ortega, en una imatge d'arxiu / ARA

MadridEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dijous que CDC no pot esperar "purament l'adhesió" d'Unió de cara al 27-S, i ha insistit que UDC escollirà el seu propi full de ruta. "El que no es pot pretendre, que no sé si és el cas de les paraules del president [de la Generalitat], és purament l'adhesió", ha indicat Duran a la premsa en sortir d'una reunió amb el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha assegurat que les adhesions en política "ja s'han acabat", en ser preguntat per les declaracions de Mas en les quals afirmava que "previsiblement" les eleccions catalanes se celebraran el 27 de setembre. "Unió sempre ha estat públicament partidària d'acabar la legislatura", ha dit el polític català, que ha aclarit que això "no és notícia" perquè "no és res nou".

"Mas és qui té la facultat de dir quan convoca eleccions. Ho va fer amb Esquerra. Però el nostre calendari ideal, crec que pensant en Convergència i pensant en Catalunya, sincerament, hauria estat el 2016", ha subratllat. Segons l'opinió de Duran, "vénen temps d'incertesa política a Catalunya i a Espanya. Molta incertesa política, molta inestabilitat", per la qual cosa ha considerat que "guanyar un mes d'estabilitat és guanyar molt, guanyar sis mesos és guanyar moltíssim".

"Nosaltres anirem o no a les eleccions en funció que siguem capaços tant Convergència com Unió d'anar junts, no depèn només d'Unió Democràtica, com ahir més o menys donava a entendre el president Mas, depèn de Convergència i d'Unió", ha emfatitzat, i ha afegit que "Unió no decidirà sumar-se o no al full de ruta de Convergència i Esquerra", sinó que "votarà un propi full de ruta i després està disposat a negociar-lo".

stats