Política 03/02/2014

Duran se sent "molt útil" per ajudar a impulsar el procés polític català

El líder d'Unió albira un "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya on tothom "prendrà mal"

Ara
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a RAC1 que se sent "molt útil" per ajudar en el procés engegat a Catalunya i, per tant, creu que no és el moment de fer un pas enrere en la seva carrera política. Duran ha remarcat que té "el dret d'anar-se'n", però també "el deure de quedar-se" en aquest moment. Si se n'anés, diu, seria un "irresponsable", perquè "jo avui encara sóc molt útil en el procés polític", especialment pels seus contactes internacionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En funció de com vagin les coses aniré mesurant l'equilibri entre aquest dret i aquest deure", ha apuntat. És conscient que "molta gent" té moltes ganes que "foti el camp de la política", però ara no ho farà. I no té decidit si repetirà com a candidat de CiU a les eleccions generals del 2015.

D'altra banda, Duran ha advertit que si finalment no és possible celebrar la consulta i el procés acaba amb unes eleccions plebiscitàries, haurà estat "un fracàs". En unes eleccions així, ara mateix no sap si serà possible que CDC i Unió vagin junts, tot i que aquest és el seu "desig" i el de Mas, ha assegurat.

Duran també ha alertat que Catalunya i Espanya van "cap al xoc de trens". Tot i que el president de la Generalitat, Artur Mas, deia aquest cap de setmana en declaracions a 'La Vanguardia' que no vol arribar a aquest xoc de trens, Duran ha afirmat que sí que el veu venir. I en aquest xoc de trens hi "prendrà mal tothom, no només a Catalunya".

Ha lamentat que ara per ara no hi hagi diàleg obert amb el govern espanyol, "i abans de les eleccions europees difícilment es podrà tornar a recuperar". Avui per avui no veu opció de desencallar-ho. Si no es troba una solució, el xoc pot acabar amb una declaració unilateral d'independència. Això, però, no garanteix que Catalunya sigui reconeguda internacionalment, ni tan sols per l'ONU, perquè països com Rússia o la Xina podrien vetar-la.

stats