LES RETALLADES, EN CAMPANYA
Política 15/05/2011

Duran envia uns manifestants a "xiular” al tripartit

El secretari general de CiU creu que les municipals "no són unes primàries de les generals" i que els socialistes tenen encara marge de recuperació

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assistit aquest diumenge al matí al míting que l'alcaldable de Barcelona, Xavier Trias, ha protagonitzat al districte de Nou Barris, un feu tradicionalment socialista. Duran i Lleida ha vist com una vintena de manifestants amb pancartes en contra d'acomiadaments i emblemes de la CNT escridassaven el seu discurs. La reacció del dirigent de CiU, però, ha estat clara i els ha volgut enviar cap on poguessin estar els socialistes i els membres del tripartit. "Que vagin a xiular i a protestar a aquells que han deixat el forat gros al país, que en són els responsables", ha dit des de l'escenari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Duran no ha estat disposat a carregar amb "la culpa" d'un mal que atribueix a PSC, ERC i ICV, amb l'acompanyament del PSOE a Madrid. "Han deixat la Generalitat sense un euro i amb el calaix foradat. I els socialistes de Madrid volen que el Govern de Catalunya rebaixi un 20% el pressupost, i diem que no perquè seria rebaixar drets que no volem tocar", ha dit Duran mentre els manifestants xiulaven de fons. "Per tant, que vagin a xiular i a protestar a aquells que han deixat el forat gros al país", ha sentenciat.

Duran ha volgut relligar aquesta "situació delicada" de la Generalitat amb el "deute" que té l'Estat amb el Govern català pels 1.450 milions del fons de competitivitat. "A sobre que ens critiquen, a l'hora de la veritat i de reclamar que l'Estat pagui, on era l'Hereu?", s'ha preguntat Duran, que poc després ha acusat el socialista d'haver estat "amagat" i "no tenir capacitat per aixecar la veu" i reclamar als diputats del PSC el vot favorable a la moció del Congrés. "No té cap credibilitat. Va estar callat i amagat, i ell també s'ha de sentir responsable que els seus diputats no donessin suport a que l'Estat ens pagui el que és fonamental", ha conclòs.

D'altra banda, després de l'acte, Duran ha volgut remarcar que, per ell, els resultats de les municipals a tot l'Estat "no s'han de prendre com unes primàries de les eleccions generals". El secretari general de CiU creu que és evident que el PP pot guanyar a moltes autonomies i fer "perdre terreny electoral al PSOE", però això no vol dir que no hi hagi encara marge de recuperació pels socialistes. "Moltes comunitats s'hauran d'afrontar al deute i això complicarà la gestió i pot jugar a favor de PSOE", ha dit. Per acabar, Duran ha reconegut que de cara a les generals hi ha possibilitats que el PP acabi tenint fins i tot una majoria absoluta, cosa que ha considerat "fatal per Catalunya i per Espanya" perquè "les majories absolutes no són bones".

stats