Política 26/09/2014

Duran arremet contra la llei de protecció dels homosexuals

Titlla de "xiringuitos" les entitats de defensa del col·lectiu LGTB i fa autocrítica perquè Unió no hagi presentat una esmena a la totalitat a la proposició que tramita el Parlament

Ara
1 min
Josep A. Duran i Lleida va deixar de ser secretari general de CiU la setmana passada.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha carregat aquest divendres amb especial contundència contra la proposició de llei de drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia que està tramitant el Parlament, en considerar que la iniciativa "té més de promoció que de no-discriminació". "Unió hauria hagut de presentar esmena a la totalitat amb un text alternatiu i plantejar una proposició de llei integral per a la igualtat integral i la no-discriminació. No ho vam fer i, al meu entendre, va ser un error del qual assumeixo la màxima responsabilitat", explica a la seva carta web setmanal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, "les dades revelen que hi ha col·lectius molt més discriminats i que no mereixen l'atenció" del Parlament. El cap de files dels democristians titlla de "xiringuitos" les "entitats que treballen per fer efectius els drets i la no-discriminació" dels homosexuals.

"L'esmena a la totalitat ja no la podrem fer, i ho sento. A vegades, els complexos i les pressions de col·lectius potents i ben organitzats acaben imposant-se", rebla.

stats