LA CURSA CAP A LES GENERALS
Política 24/07/2011

Duran: “Si aconseguim el pacte fiscal, podrem parlar de participar al govern espanyol”

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, defensa en una entrevista a l'ARA que la federació s'haurà de replantejar després de les eleccions el seu paper en la política espanyola. En declaracions a TV3, diu que votaria Rajoy en una moció de censura si es comprometés a convocar eleccions anticipades

Redacció
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl ja proclamat oficialment candidat de CiU a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, defensa aquest diumenge en una entrevista a l'ARA que CiU estarà en condicions de plantejar-se entrar al govern espanyol si es tanca un acord pel pacte fiscal. “Si arribem a un pacte amb qui governi per reduir el dèficit fiscal, hem de poder parlar de participar al govern de l'Estat”. Duran reobre així el debat sobre la possibilitat que CiU entri a formar part d'un govern espanyol. A l'entrevista, Duran respon taxativament que no hi haurà pacte fiscal si el PP treu majoria absoluta, i ha erigit CiU en antídot. En qualsevol cas, defensa que CiU s'haurà de replantejar el paper que juga en la política espanyola després de les eleccions. Podeu llegir l'entrevista a l'ARA PREMIUM.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, en declaracions a TV3 aquest matí, Duran ha assegurat que estaria disposat a votar Mariano Rajoy cvom a president espanyol si el PP presentés una moció de censura amb la convocatòria d'eleccions immediates com a punt únic del programa del govern alternatiu. El mateix Duran, però, ha reconegut que no preveu aquest escenari.

stats