Política 21/12/2015

Duran no fa cap pas enrere (de moment): Unió convoca un congrés pel 16 d'abril

Ramon Espadaler diu que el partit no vol prendre decisions "precipitades" i assegura que cap membre del comitè de govern ha demanat la dimissió a Duran. El líder democristià no compareix en roda de premsa l'endemà de la derrota

Núria Orriols
2 min
El secretari general, Ramon Espadaler, i la portaveu del partit, Montse Surroca / PERE VIRGILI

BarcelonaL'endemà de la segona derrota consecutiva amb menys de tres mesos, Josep Antoni Duran i Lleida es resisteix a fer un pas enrere. Aquest dilluns, l'endemà dels zero diputats, no ha sortit ni a donar explicacions en roda de premsa després de la reunió del comitè de govern. Al seu lloc, han estat el secretari general, Ramon Espadaler, i la portaveu, Montserrat Surroca, els qui han donat coneixement de les decisions que s'han pres en el si de la direcció del partit. Unió ha fixat un consell nacional pel proper 16 de gener per iniciar el procés per renovar els càrrecs del partit que culminarà amb un congrés el 16 d'abril. Segons el secretari general, el partit no vol prendre decisions "precipitades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Farà un pas enrere Duran i Lleida? Espadaler ha contestat per ell tirant la pilota endavant i asseverant que si s'han de prendre decisions en aquest sentit ja es produiran en el si del congrés. Correspon a Duran decidir si presenta o no candidatura per continuar dirigint el partit, ha dit. I Espadaler farà un pas endavant? "Avui no és el dia assenyalat per prendre aquest tipus de decisions", ha dit al ser preguntat per la qüestió. Tot i això, ahir Duran en la seva compareixença després de la derrota va assenyar-lo com a actiu de futur per haver-lo gairebé doblat en vots a les urnes.

Espadaler ha assegurat que Duran ni ha posat a disposició del partit al seu càrrec -tal com va fer el 27-S- ni ningú li ha demanat la dimissió. Tampoc tem el degoteig de militants després de la segona derrota, malgrat que passades les eleccions catalanes hi va haver una fuga de càrrecs locals cap a les files sobiranistes.

El secretari general tampoc ha volgut entrar a comentar l'estat de les finances del partit, malgrat que el seu deute ascendeix a 16 milions d'euros i s'han gastat fins a 800.000 euros en la darrera campanya -gràcies a l'avançament de diners públics que acostuma a fer el Congrés de Diputats. Tot i això, ha assenyalat que el partit ja té el seu pla de contingència (tal com va avançar l'ARA una de les fórmules és vendre's el patrimoni).

Atac contra la seu

Aquesta nit la seu del partit al carrer Nàpols de Barcelona ha patit un atac vandàlic. Passades la una de la nit, ha dit Espadaler, hi va haver algú que va esquerdar els vidres (vegeu foto). El secretari general del partit ha defensat el partit enfront d'aquest tipus d'atacs, ja que ha assegurat que els "poden trencar els vidres però no les idees".

stats