ELECCIONS 27-S
El + Nou 27/09/2015

Duran i Lleida (Unió): "Les eleccions no ens han anat bé, hem perdut les eleccions"

El líder d'Unió posa el seu càrrec a disposició del Consell Nacional d'Unió que se celebrarà el proper 17 d'octubre. El candidat Ramon Espadaler confirma que Unió es presentarà a les properes eleccions al Congrés i al Parlament

Lara Bonilla
3 min
Duran i Lleida i Ramon Espadaler valoren els resultats del 27-S/FRANCESC MELCION

BarcelonaPer veure tots els resultats en l'interactiu especial 27-S, clica aquí.

"Les eleccions no ens han anat bé, hem perdut les eleccions". Així de contundent s'ha mostrat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida que ha posat el seu càrrec a disposició del consell nacional d'Unió que se celebrarà el proper 17 d'octubre. Duran i Lleida ha reconegut que esperaven obtenir representació parlamentarà però finalment no ha estat així tot i que alguns sondejos els situaven en una forquilla d'entre zero i tres diputats. "Unió no tindrà veu al Parlament, com esperàvem i com desitjàvem", ha reconegut el líder d'Unió.

Duran i Lleida ha donat les gràcies als 100.000 ciutadans que els han votat i l'anècdota ha esta quan ha agraït el vot a aquests "100.000 votants de Convergència [sic] i Unió". Ho ha atribuït al fet que és el primer cop que compareix per valorar unes eleccions des del trencament amb Convergència.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i el candidat Ramon Espadaler han esperat a que l'escrutini estigués avançat per valorar uns resultats que finalment els deixen fora del Parlament.

"No ens penedim de res, tornarem a fer el mateix i tenim la consciència molt tranquil·la", ha dit Duran i Lleida que ha reconegut que l'elevada participació els ha perjudicat. "Encara que ens perjudiqui com a partit, una alta participació és una bona notícia pel país i i s'ha d'agrair", ha indicat. Considera que han fet una bona campanya malgrat el "poc temps" que han tingut, diuen, per explicar el seu projecte.

Pel que fa al resultat de les eleccions, el líder d'Unió ha declarat que "no es pot construir un estat independent amb un 47-48% del vots però tampoc les forces espanyoles poden ignorar que una part important dels ciutadans no estan d'acord amb que això continuï igual".

Unió no desapareix

Duran i Lleida ha assegurat que Unió continuarà i es tornarà a presentar a les properes eleccions al Parlament. "Unió té futur i continuarà amb més força que mai", ha insistit.

El candidat Ramon Espadaler també ha confirmat que Unió es presentarà a les properes eleccions al Congrés. Espadaler considera que els ha faltat "temps" per explicar les seves idees però considera que hi ha forat pel catalanisme amb seny que Unió representa. "Nosaltres no dimitirem de les nostres idees. La única manera de fer política és des del diàleg i el temps del diàleg tornarà, de la política que va més enllà del blanc i el negre i Unió hi serà per fer-la", ha dit Espadaler que considera que hi ha "un espai pel catalanisme no rupturista"."El matís ha estat la gran víctima d'aquestes eleccions. Unió no abandonarà", ha insistit Espadaler.

Duran i Lleida ha qualificat "d'excel·lent" el paper d'Espadaler com a candidat. "Ell no és el culpable" dels resultats, ha afegit.

Sense veu al Parlament

Hores abans, la portaveu d'Unió, Montserrat Surroca, havia mostrat el seu convenciment que Unió "tindrà veu al Parlament". L'aventura en solitari d'Unió, després del trencament amb Convergència, la podia conduir a desaparèixer o a sobreviure i això passava per tenir "veu" pròpia al Parlament, ja que l'objectiu que s'havien fixat eren cinc diputats.

En aquesta última legislatura, Unió comptava amb 16 diputats al Parlament però va acabar amb deu després del divorci amb CDC ja que sis diputats crítics amb la cúpula van preferir fer costat a Convergència.

Poc ambient a Unió

L'ambient a la seu d'Unió, al carrer Nàpols de Barcelona, on s'ha reunit la cúpula del partit per seguir el recompte electoral, és fred i desangelat. De fet, hi ha més periodistes que militants a la seu d'Unió. I moltes cares llargues entre els pocs militants que s'han apropat a la seu per seguir una nit electoral que fonts d'Unió reconeixien que seria "llarga".

stats