Política 03/11/2020

Eduard Pujol assegura que és "innocent" i que iniciarà accions legals contra qui l'acusi "falsament"

Nega cap tipus d'assetjament sexual després que JxCat l'apartés per denúncies internes

Ara
2 min

Barcelona"Soc innocent del que se'm pretén acusar i ho demostraré. Mai no he abusat de cap dona i mai he comès cap acte d'assetjament sexual". Aquesta és la reacció de l'exdiputat Eduard Pujol després que JxCat l'hagi suspès de militància i l'hagi convidat a deixar l'escó al Parlament per denúncies internes de diverses dones. En un comunicat en forma de vídeo, Pujol ha afirmat aquest dimarts a primera hora del matí que ha aplicat la "tolerància zero" amb l'assetjament sexual al llarg de la seva trajectòria i titlla de "falses" les acusacions. "Sento que se m'ha condemnat públicament abans d'escoltar-me. S'ha danyat la meva imatge", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha explicat que ha posat el seu cas en mans de la seva advocada i ha avisat que denunciarà "qualsevol persona que l'acusi falsament" de cometre un "fet delictiu". "Seré implacable", ha afirmat, i ha afegit que iniciarà accions contra les persones que en els últims dies hagin "insinuat" qüestions sobre ell en els mitjans de comunicació que són "completament falses", segons la seva versió. "Mai he viscut una situació d'assetjament cap a ningú. Desconec les motivacions que hi pot haver darrere les persones per difamar de manera gratuïta i sense escrúpols la imatge de la gent", s'ha reafirmat.

També ha assegurat que té el "ple suport" de tota la seva família i dels seus amics "sense matisos". "Gràcies a ells sortiré més fort de la situació que estic vivint", ha acabat.

El comunicat d'Eduard Pujol arriba una setmana després que JxCat decidís apartar-lo del càrrec de portaveu del Parlament i convidar-lo a deixar l'escó per presumptes casos d'assetjament sexual. Segons fonts consultades per l'ARA, es tractaria de fins a tres casos que es van vehicular a través d'una denúncia interna al partit.

Va ser la diputada Aurora Madaula, que també és responsable de feminisme a JxCat, la que va actuar d'enllaç amb les víctimes i va analitzar el cas per prendre una decisió. Seguidament ho va posar en coneixement d'Albert Batet, president de grup parlamentari, i de Jordi Sànchez, secretari general de Junts. La decisió va ser suspendre'l de militància i que abandonés els càrrecs, a més d'oferir assessorament jurídic a les denunciants per portar-ho als tribunals. Ahir dilluns la portaveu, Elsa Artadi, va rebutjar explicar si ja s'havia posat a disposició aquest assessorament i va dir que no comentaria el cas a través dels mitjans de comunicació.

stats