Política 01/10/2011

Ekin, considerada l'aparell polític d'ETA, es dissol

En un article al diari Gara, la cúpula de la organització anima als militants a sumar-se en "la nova aposta de l'esquerra abertzale" i dóna per complert el seu objectiu d'agitador de l'entorn social abertzale

Ara
1 min

BarcelonaL'organització Ekin, considerada aparell polític d'ETA, ha anunciat de matinada la seva dissolució després de 12 anys, segons informa el diari Gara citant dos membres de la cúpula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ekin dóna per complert el seu objectiu "d'agitador de l'entorn social abertzale" per a la construcció nacional d'Euskadi i anima els seus militants a sumar-se a la nova aposta d'aquesta esquerra abertzale.

La dissolució, explica la organització, s'emmarca en el nou escenari polític que s'ha obert darrerament al País Basc i és, doncs, la "conseqüència natural d'un canvi de cicle".

Ekin va néixer al 1999 hereva de KAS, una organització que també va anunciar la autodissolució el 1998 després de ser il·legalitzada en el marc de les investigacions dels jutge Baltasar Garzón sobre el sistema de finançament d'ETA.

stats