Política 26/05/2015

El portaveu del PP al Congrés defensa Rajoy de les crítiques internes: "Es mira cada dia al mirall"

Adverteix el PSOE que els "pactes estranys" amb "l'esquerra radical" li pot costar l'hegemonia a l'esquerra

Acn
2 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha defensat aquest dimarts el president del govern espanyol de les crítiques de 'barons' territorials com el president en funcions a Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, que ha demanat a Rajoy que "es miri al mirall" abans de decidir si ha de ser candidat a les eleccions generals. En roda de premsa al Congrés, Hernando, ha afirmat que "Rajoy es mira com tots els ciutadans al mirall cada matí" i "no només es mira ell, com fan altres que es creuen molt guapos, sinó que també mira els ciutadans als ulls". Hernando també ha advertit el PSOE que els "pactes estranys" amb "l'esquerra radical" li pot costar l'hegemonia a l'esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la primera veu de la direcció del partit que surt en defensa de Rajoy, que rep crítiques internes per la manca de reacció als resultats del 24-M i per la seva negativa a introduir canvis al partit o al govern per encarar amb més garanties la campanya a les eleccions generals, on vol ser candidat.

Aquest dimarts, Juan Vicente Herrera -que va perdre a l'últim moment la majoria absoluta a Castella i Lleó- l'ha emplaçat a "mirar-se al mirall i decidir ell si ha de ser candidat", malgrat que ha puntualitzat que, al seu entendre, Rajoy sí que tindria "tots els mèrits" per encapçalar la llista del PP a les generals.

Hernando ha afirmat que Rajoy "es mira al mirall" i "als ulls dels ciutadans" i "ha comprovat que hi ha molta gent que continua donant suport al PP" perquè "sis milions de persones van votar el PP". Segons Hernando, aquest és un "debat absurd" i el PP se seguirà dedicant en millorar i introduir els canvis necessaris per a la recuperació i la lluita contra la corrupció.

Pel que fa a la política d'aliances, Hernando també ha advertit el PSOE que "s'equivocarà" si opta per fer "fronts anti-PP" amb "l'esquerra radical". "Si algú pretén dissimular el resultat de la seva formació política amb pactes estranys s'equivocarà" i es pot emportar una "sorpresa" perquè "pot ser que en el futur deixi de ser la força principal de l'oposició o el referent de l'esquerra".

stats