Eleccions municipals

Joan Prat: “És injustificable que JxCat estigui al govern després de la moció”

Líder de l'oposició a Cervera (SIF-FIC)

Roger Palós
2 min
El líder de l'oposició a Cervera, Joan Prat (SIF-FIC).

CerveraJoan Prat (Barcelona, 1967) lidera l’oposició amb el partit municipalista Solucions i Futur (SIF-FIC).

Vostès han protagonitzat els canvis de govern a Cervera.

— Sempre hem defensat que el millor era una majoria estable, però en cas que no s’assolís donaríem suport a la força més votada. Va sortir com a govern Junts-SIF-PSC (7 regidors), ho vam anar trampejant, però quan es va proclamar l’estat d’alarma, vam demanar una reunió i l’alcalde Augé ens va dir que ja ens reuniríem més endavant. Nosaltres tenim una manera de fer proactiva, no quedant-nos de braços plegats, i hi ha un punt que xoques. 

Llavors van donar suport a la moció de censura.

— Santacana [actual alcalde] ens va trucar i li vaig dir que li donaríem suport a la moció de censura. Era un acte de salut política.

¿Com veu que un any després JxCat entrés al govern?

— És injustificable que l’exalcalde de Junts que van fer fora entri al govern. S’ha tornat a veure que al darrere potser hi ha interessos personals.

Quina opinió té de l’actual govern municipal?

— Se’ns fa difícil entendre el pacte de govern després de la moció de censura, no és bo per a la salut política. El primer que van fer és posar tots els regidors a sou (abans es cobrava per assistència) i han augmentat la despesa corrent. I és molt greu que hi hagi membres de l’equip de govern, de JxCat, que faltin als plens. Ho hem denunciat i ens han arribat a faltar al respecte. Deuen trobar-ho normal.

Té ideologia, el seu partit?

— No, no en tenim. Defensem el millor per a Cervera, sent pràctics. Per a nosaltres, Cervera és el més important i és el nostre partit. No cal servilisme polític per a això.

stats