Eleccions municipals

Puigdemont crida a no abstenir-se malgrat la paràlisi del Procés: "El nostre vot no es llença"

Turull carrega contra ERC: "Tenim un Govern que no sap organitzar ni unes simples oposicions"

2 min
Puigdemont, intervenint en l'acte municipalista de Junts

BarcelonaDavant el desencís de les bases independentistes per la paràlisi del Procés, l'expresident Carles Puigdemont ha fet una crida a no abstenir-se en les pròximes eleccions municipals. En l'acte previ a l'inici de la campanya de Junts al Parc Central del Poblenou, que ha aplegat els principals candidats i centenars de simpatitzants de la formació, l'ara eurodiputat ha instat a votar el seu partit per validar l'estratègia de la confrontació amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El nostre vot no es llença, va parar a una cistella que continua plena, encara que alguns treballin per buidar-la", ha afirmat abans d'opinar que "tots els vots d'aquesta cistella s'analitzaran de forma diferent del de les altres forces". "Fem possible que aquesta veu se senti forta, que aquesta cistella que volen tan buida estigui plena", ha reiterat en una intervenció gravada.

Carles Puigdemont intervé a l'acte de Junts per les municipals

Com Puigdemont, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que el vot a la formació és la garantia de continuar lluitant per la independència de Catalunya "sense excuses". "Ni renúncia, ni resignació ni rendició per culminar el camí que vam iniciar l'1-O en contraposició amb el qui dia passa any empeny", ha afirmat. "Que sàpiguen totes les policies patriòtiques o totes les juntes electorals que no ens doblegarem", ha dit. El dirigent de Junts ha criticat implícitament ERC per promoure "debats sofisticats" i "el postureig" per "no acabant fent res".

Turull s'ha mostrat molt crític amb la gestió del dia a dia del govern de Pere Aragonès, al qual ha acusat d'"institucionalitzar la incompetència" i "fer passar vergonya" a la ciutadania en referència al desgavell de les oposicions. "Tenim un Govern que no pot organitzar unes simples oposicions quan hem organitzat un referèndum i les mobilitzacions més massives del món".

Borràs: "Ens volen atemorits, rendits, però som aquí ferms malgrat la vulneració de drets"

La presidenta de Junts, Laura Borràs, també ha tret pit per abanderar l'acord per la sequera aquesta setmana al Parlament sense estalviar retrets a l'executiu de Pere Aragonès: "Hem obligat el Govern a fer la feina que havia de fer". Borràs ha trencat el silenci després que dimecres la Junta Electoral va ordenar retirar-li l'escó per la condemna del TSJC per prevaricació i falsedat documental pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes. "Ens volen atemorits, rendits, però som aquí ferms malgrat la vulneració de drets de la JEC", ha subratllat.

En clau estrictament municipal, la presidenta de Junts ha advertit que els ajuntaments són una peça clau en el procés sobiranista. "No farem la independència des dels ajuntaments, però no podrem proclamar-la sense ells", ha assenyalat. Per la seva banda, l'alcaldable de Barcelona, Xavier Trias, que ha intervingut després dels candidats de les altres tres capitals de demarcació, ha instat a exercir de "capital de Catalunya" i de "la catalanitat". Trias ha criticat la gestió de l'alcaldessa, Ada Colau, per fer perdre "l'orgull de ser de Barcelona" i ha pronosticat que les enquestes, que dibuixen un escenari molt igualat entre ell, Colau i Jaume Collboni, s'equivoquen. "No anem igualats, guanyarem clarament", ha conclòs davant els aplaudiments dels assistents.

stats