Eleccions municipals

Joan Martín: "La sensació d’inseguretat va en augment a Salt"

Líder de l'oposició a Salt (PSC)

Roger Palós
2 min
El líder de l'oposició a Salt, Joan Martín (PSC)

SaltJoan Martín (Girona, 1978) lidera l’oposició a Salt com a portaveu del PSC. Serà el candidat a les eleccions del 2023.

Què en pensa de l’actual govern municipal? 

— Està esgotat. Salt no té la imatge ni l’atenció al servei de l’espai públic que hauria de tenir. Veiem deixadesa als carrers, falta de neteja... La nostra alternativa es basa en la garantia de gestió que durant molts anys el PSC ha demostrat per revertir la deixadesa i la falta d’iniciativa.

L’alcalde destaca les polítiques d’habitatge com una fita.

— Hem donat suport a la compra d’habitatges socials, però tot va començar amb una absoluta improvisació. La primera compra la van fer sense poder demanar subvencions de la Diputació. Està donant fruits interessants, però ha d’anar de la mà de polítiques contra l’ocupació il·legal. Aquest govern no hi ha intervingut gens, i això fa mala sensació de seguretat.

Salt és una ciutat insegura? 

— Hi ha una sensació d’inseguretat que ha anat en augment els últims anys. I això ho veiem amb l’increment significatiu de delictes com els furts, que deixen sensació d’impunitat. I la reacció del govern no ha estat primar la seguretat. 

Però hi ha més agents ara.

— Tot no se soluciona amb personal. S’han consolidat places, que ja ve del mandat passat, en què ERC governava en minoria i nosaltres pressionàvem. Hem notat molta diferència entre el mandat actual i l’anterior. La seva predisposició a negociar era molt més àmplia. Però sobretot el que es necessita és coordinació policial.

Com és això? 

— Fa més de cinc anys que no es fan les juntes de seguretat local. Això demostra la passivitat en matèria de seguretat. Com a mínim no és la seva prioritat.

stats