Política 03/09/2015

"La decisió del poble no va associada a cap risc": l'acte de suport dels empresaris al procés en 10 frases

El president de CECOT respon implícitament Felipe González que és un "insult a la intel·ligència de les persones" comparar el sobiranisme amb el feixisme i el nazisme, i adverteix que "el que genera tensió i màxima preocupació és el que es ve produint"

M.colomer / à.font
2 min

BarcelonaAntoni Abad, president de CECOT

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1-"Als empresaris la democràcia no ens provoca inquietud. Sí que ens preocupa la intolerància i la ignorància, especialment l'abús de la ignorància, l'insult a la intel·ligència de les persones"

2-"A Espanya no es dialoga des de la transició. Per contrast, les empreses es gestionen amb diàleg i prenent decisions cada dia"

3-"Els empresaris catalans fa dècades que plantegem la necessitat de tenir un país homologable internacionalment. O canviem el país o canviem de país. Refundar o fundar"

4-"El que genera tensió i màxima preocupació són les certeses del que es ve produint, ha passat o passa"

5-"Il·lusiona l'oportunitat de construir un país en base zero, 'bussines oriented', competitiu i social. Des dels perfils més moderats l'immobilisme exaspera"

Josep González, president de PIMEC

6-"El 27-S volem eleccions tranquil·les. No entenem tantes pors. Rebutgem comparacions sense sentit que hem hagut d'escoltar. Tampoc entenem que algunes entitats diguin als empresaris què han de fer amb els seus treballadors" (en referència al president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Bonet, que va advertir que és una "obligació moral" dels empresaris convèncer als seus treballadors contra la independència)

Domènec Espadaler, president del Consell de Cambres

7-"Tenim clar que s'ha de respectar el que decideixi la gent. El tema no és si Catalunya seria viable, sinó si les oportunitats compensarien els riscos. La via del diàleg és la millor, però l'Estat no hi està disposat"

Ramon Carbonell, president de FEMCAT

8-"La decisió del poble no només s'ha de respectar, sinó que no va associada necessàriament a cap risc"

Núria de Gispert, presidenta del Parlament

9- "En aquests dies, setmanes, mesos, en els últims anys de transició nacional, eren necessaris actes com aquest, en què deixéssim de banda les ambigüitats. Estem en un moment que encara que a alguns no els agradi gaire, és de blanc o negre, sí o no"

10-"Hi ha la voluntat de l'empresariat català per adaptar-se als canvis. Així de senzill. Els ho vull agrair. Hem demanat dosis de generositat i sacrifici, perquè arriben moments en la nostra vida col·lectiva en què calen sacrificis, prendre riscos, ser generosos, i els empresaris, que lògicament miren per les seves empreses, algunes vegades no havien estat tant clars i ara ho han estat. Això és molt important pel país"

stats