Política 07/01/2017

Una enquesta de 'La Vanguardia' situa ERC per davant del PDECat al Parlament

Els republicans obtindrien 37 escons, el Partit Demòcrata 27 i Ciutadans 24. La CUP es quedaria amb cinc diputats, però l'independentisme conservaria la majoria absoluta

Ara
1 min
Imatge de l'enquesta publicada per La Vanguardia

BarcelonaERC seria primera força al Parlament per davant del Partit Demòcrata (PDECat) si demà se celebressin eleccions. Aquest és el diagnòstic que deixa l'enquesta que GAD3 ha elaborat per a 'La Vanguardia' i que confirma la tendència dels últims sondejos, amb els republicans superant la formació hereva de Convergència. En aquest cas, els d'Oriol Junqueras obtindrien 37 diputats, mentre que el partit del president Carles Puigdemont seria segona força amb 27.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això vol dir que entre totes dues formacions sumarien 64 diputats –dos més dels que té Junts pel Sí actualment– i podrien garantir-se la majoria absoluta amb la CUP, a qui el sondeig pronostica cinc diputats. Així, tot i que l'esquerra anticapitalista perdria la meitat d'escons, l'independentisme seguiria tenint majoria absoluta a la cambra catalana amb 69 diputats.

Per darrere d'ERC i el PDECat hi apareix Ciutadans, que segons l'enquesta obtindria 24 diputats –un menys que ara i a només tres del Partit Demòcrata–, mentre que el PSC seria quarta força amb 15 diputats, Catalunya Sí que es Pot en tindria 14 i el PP de Xavier García Albiol, 13.

stats