ENQUESTA
Política 01/11/2012

Catalunya gira l'esquena a Rajoy per sortir de la crisi

Un 97% dels empresaris no creu en les receptes econòmiques del president espanyol, segons l'enquesta de GAPS per a l'ARA

Roger Tugas
1 min
Mariano Rajoy, aquest dimecres al Congrés / REUTERS

Barcelona“Espanya necessita un nou marc amb unes mesures creïbles per generar confiança i ocupació”. Aquesta recepta la va donar Mariano Rajoy com a candidat a la presidència del govern el 3 de juny de 2011 en una conferència al Cercle d’Economia a Barcelona. Pocs mesos després guanyava les eleccions amb una còmoda majoria absoluta que li hauria de permetre impulsar totes les reformes que preveia per assolir aquell “nou marc” que, segons anunciava, havia de portar confiança i ocupació. Les dades de l’Enquesta de Població Activa de divendres, però, ja van deixar clar que l’atur no està disposat a frenar i els resultats de l’enquesta que GAPS ha elaborat per a l’ARA posen de relleu que la confiança en la política econòmica de Rajoy està sota mínims: un 91,2% dels catalans creu poc o gens en les seves mesures per sortir de la crisi. I la xifra encara és més exagerada entre el sector a qui fa un any es dirigia l’actual president espanyol, ja que la desconfiança que desperta entre empresaris i autònoms –els qui, segons Rajoy, han de reactivar l’economia– s’eleva fins a un més que contundent 97%. Ni tan sols entre els seus votants la fe és generalitzada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un motiu que ajuda a explicar que la majoria dels catalans cregui que la situació econòmica empitjorarà el proper any, tot i que una minoria tem perquè l'estat espanyol surti de l'euro.

Podeu llegir la informació sencera a l'Ara Premium.

stats