Política 24/03/2019

El PSOE guanyaria el 28-A però sense majoria per governar, segons una enquesta a 'El País'

El sondeig indica que el pacte PP-Cs-Vox quedaria lluny de la majoria absoluta

Efe
1 min
Pedro Sánchez, avui, el dia que en què ha hagut de dimitir com a secretari general del PSOE

MadridSi avui se celebressin les eleccions generals previstes per al 28 d'abril, el PSOE les guanyaria amb 122 escons i un 27,1% dels vots, però per governar hauria de repetir el pacte amb Unidas Podemos i els nacionalistes o pactar amb Ciutadans, segons una enquesta que publica aquest diumenge 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig, efectuat per 40dB, dona al PP 76 diputats i el 19,3% dels vots; a Ciutadans, 55 diputats, amb el 17,7% dels vots; a Unidas Podemos, 40, amb el 12,3% dels vots; i a Vox, 31, amb el 10,2% dels vots, formació que entraria per primera vegada a la cambra baixa espanyola. En relació amb els anteriors comicis del 2016, el PSOE aconseguiria 37 diputats més, el PP en perdria 76 i Ciutadans en guanyaria 23.

Així mateix, ERC obtindria 9 escons; el PDECat, 8; el PNB, 5; EH Bildu, 2; i CC, un. Tots junts sumarien el 13,4% dels vots.

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, és el candidat que obté una valoració més bona en l'enquesta; per contra, el que té una valoració més baixa és el líder de Vox, Santiago Abascal.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, és el segon més ben valorat després de Sánchez, i el segueixen els candidats d'Unidas Podemos i del PP, Pablo Iglesias i Pablo Casado, respectivament, que obtenen una valoració similar.

L'enquesta s'ha fet a partir de 1.500 entrevistes dutes a terme entre els dies 14 i 19 de març.

stats