Política 24/03/2019

Ábalos veu "preferible" un acord amb Cs que amb els independentistes

Els comuns afirmen que són la "garantia" per evitar un pacte entre els socialistes i Rivera

Acn
2 min
El ministre de Foment, José Luís Ábalos, durant la seva intervenció en l'acte de presentació dels candidats a l'alcaldia a les eleccions municipals del Camp de Tarragona

BarcelonaEl ministre de Foment espanyol i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, veu "preferible" rebre el suport de Cs que dels partits independentistes en una hipotètica investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb el diari digital 'El Español', Ábalos diu que els socialistes no posen "cap veto ni condició" al partit de Rivera, sinó que és a la inversa. "Si ens hagués de donar suport Cs, benvingut sigui el seu suport", destaca Ábalos, que diu que és "sempre preferible" el suport del partit taronja que el de formacions que qüestionen, afirma, "la unitat d'Espanya i el marc constitucional". "És evident", assegura, alhora que fa una crida a Rivera a "tornar" a l'espai de "la centralitat, la moderació i la regeneració".

Ábalos diu que el 28-A cal "evitar la frustració que han provocat els populismes", en els quals inclou l'independentisme i l'extrema dreta. Sobre Podemos, diu que "està virant cap a una posició més pragmàtica i institucional".

D'altra banda, el ministre en funcions nega que la proposta de buscar un 'relator' per a les reunions entre el govern espanyol i el català fos errònia, i critica el PP, Cs i Vox per la seva reacció "histèrica" a aquesta qüestió.

Per acabar, el ministre espanyol adverteix que l'alternativa al diàleg "és la imposició" i es pregunta "on acaba un 155 ininterromput". En aquest sentit, prediu que en un escenari com el que planteja el PP hi haurà "més independentistes, més greuges i més funcionament irregular de les institucions, i un efecte contagi a la resta d'Espanya".

Els comuns afirmen que són la garantia perquè el PSOE no pacti amb Cs

Davant aquest escenari, el cap de llista d'En Comú Podem, al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, ha assegurat que la seva formació és la "garantia per evitar" un pacte entre PSOE i Cs, després de qualificar de risc aquesta possible aliança. En el de presentació dels cap de llista per Tarragona, Lleida i Girona celebrat a Sant Joan Despí (Barcelona), Asens ha avisat que el PSOE "està mirant a la seva dreta com ho va fer en les penúltimes eleccions, on el seu soci preferent era Cs".

A més, Asens ha acusat "els fons d'inversió que alimenten una bombolla immobiliària" de no pagar impostos, ha demanat acabar amb aquesta situació i s'ha compromès a fer-ho si la seva formació arriba al Govern després de les eleccions generals.

stats