ELECCIONS ESTATALS
Política 24/11/2014

Podem guanyaria les eleccions estatals, segons una enquesta d''El Mundo'

El rotatiu espanyol situa com a úniques opcions de govern una aliança entre Podem i PSOE o una entesa entre PP i PSOE, mentre que CiU superaria lleugerament ERC a Catalunya

Efe
2 min

MadridPodem, amb un 28,3% dels vots, aconseguiria avui la victòria electoral, i el PP se situaria com a segona força amb un 26,3% i com a tercera el PSOE, amb gairebé un 20,1%, segons un sondeig de Sigma Dos per a 'El Mundo' que publica aquest diari aquest dilluns. UPyD, amb un 4,5%; IU, amb un 4,2%; CiU, amb 3%; ERC, amb 2,8%; Ciutadans, amb 2,5%; el PNB, amb 1,1%, i Amaiur, amb un 1% serien, en aquest ordre, la següent intenció de vot a clara distància dels dos tradicionals grans partits i de la formació Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el sondeig, Podem se situa com a primera força política amb una intenció de vot quatre vegades més gran que la que va obtenir en les passades eleccions europees del maig. Superaria així en dos punts el PP i en més de set el PSOE, que amb prou feines n'aconseguiria el 20%.

'El Mundo' analitza aquests resultats valorant la dificultat que comportarien per a la formació que ara governa l'Estat, ja que els dos escenaris naturals que es presenten serien de gran complicació: un acord Podem-PSOE o una gran coalició PSOE-PP.

Quant a la valoració dels principals líders polítics, Pablo Iglesias (Podem), amb una puntuació de 4,4, i Pedro Sánchez, (PSOE) amb 4,1, se situarien al capdavant de la classificació. Els seguirien, en aquest ordre, Rosa Díez (UPyD), amb un 4,1; Albert Rivera (C's), amb un 3,9, i Cayo Lara (IU), amb un 3,7. El president del govern central, Mariano Rajoy (PP), amb un 3,6, seria el sisè líder més ben valorat, seguit de Josep Antoni Duran i Lleida (UDC), amb una nota de 3,1, i d'Iñigo Urkullu (PNB), amb un 2,9. Els dos últims llocs de valoració dels deu principals líders polítics els ocupen Oriol Junqueras (ERC), amb 2,6, i Artur Mas (CDC), amb un 2,4.

El sondeig de Sigma Dos va ser realitzat amb una mostra de 1.000 entrevistes entre el 17 i el 19 de novembre.

stats