Política 15/09/2012

Una enquesta de Telecinco indica que un 51% de catalans diria 'sí' a la independència i només un 18,6% triaria el 'no'

És un sondeig realitzat per l'empresa Gesop per al programa 'El gran debate', de Jordi González

Ara
2 min
Madrid no ha donat encara cap resposta a la manifestació més gran que hi ha hagut mai als carrers de la capital del país, de caràcter inequívocament independentista.

BarcelonaUn 50,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només un 18,6% triarien la papereta del 'no'. Ho diu una nova enquesta, i no és feta pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat ni encarregada per cap entitat sobiranista, ni per cap diari editat a Barcelona: es tracta d'un sondeig de Gesop encarregat per Telecinco, concretament pel programa 'El gran debate', de Jordi González.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la resta d'enquestats, un 9,5% votarien en blanc, un 11,9% no votarien en el referèndum i un 9,1% no ho sap o no contesta.

Es tracta d'unes dades encara més favorables a la independència que les de l'última enquesta del CEO, que també donava un 51% de vots al 'sí', però un 21% al 'no', que segons el sondeig de Telecinco ara ha caigut fins al 18,6%.

Una gran majoria aplaudiria que es fes un referèndum

Una altra part de l'enquesta de 'El gran debate' reflecteix que un 76% de la població de Catalunya estaria d'acord a fer la consulta sobre la independència. Un 19% no vol el referèndum i un 5% no ho sap o no contesta.

Intenció de vot

Un últim apartat del sondeig apunta quins serien els resultats en unes eleccions al Parlament si es fessin ara. Els resultats de Gesop, que ha enquestat 2.000 persones segons Telecinco, indiquen que CiU perdria entre 2 i 4 escons: passaria dels 62 que té ara a tenir-ne entre 58 i 60.

El PSC també cauria: obtindria només entre 23 i 25 diputats, i ara en té 28. El PP perdria part dels 18 escons que va obtenir el 2010, i es quedaria amb 15 o 16 diputats.

En canvi, ERC i ICV creixerien. Els republicans aconseguirien entre 17 i 19 escons (ara només en tenen 10) i els ecosocialistes podrien tenir-ne 12 o 13, més que els 10 actuals.

C's es mantindria amb els 3 diputats o arribaria als 4. I Solidaritat Catalana per la Independència, que ara en té 3 (descomptant l'escó de Joan Laporta, que va deixar el grup) podria aconseguir-ne 4 o 5.

El programa ha anunciat els resultats aquest dissabte a la nit, en una edició dedicada en gran part a examinar la realitat política de Catalunya després de la Diada.

stats